Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept.
Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is dit gerecht een prima oplossing. Voeg daar wat rauwe garnalen, zeevruchten, of restjes kip of vlees toe en je hebt een complete maaltijd. Lekker als avondeten, maar ook heerlijk koud in jouw lunch box.

 

Pajeon

 

Koreaanse Pajeon oftewel hartige pannenkoek, is een bekend en populair Koreaans gerecht. Ik zag dat dit recept diverse malen werd gemaakt bij MasterChef Australië en toen werd ik natuurlijk nieuwsgierig ernaar. Letterlijk vertaald betekent Pajeon lente-ui pannenkoek, maar ik heb nog het een en ander aan groente toegevoegd. En rauwe garnalen die ik nog in de koelkast had liggen en die heerlijk waren in de pannenkoek. Maar je kunt er natuurlijk van alles in doen of je maakt het helemaal vegetarisch.

 

De Koreaanse pannenkoek met garnalen wordt geserveerd met een pittige saus. Officieel wordt deze volgens mij gemaakt met gochujang, een pittige Koreaanse smaakmaker. Ik heb de ingrediënten ervoor gebruikt die ik in huis had, zoals sojasaus, sesamolie, geraspte gember, geraspte knoflook, een fijngehakte halve rode peper en sesamzaadjes.
Deze dipsaus blijft trouwens wel een week goed in de koelkast en is ook erg lekker om vlees of zeevruchten in te marineren. Of om noedels of rijst op smaak mee te brengen.

 

Net zoals zo vaak bij Aziatische gerechten, heb je veel ingrediënten nodig voor dit recept. Ik heb gelukkig het meeste in huis, maar jullie misschien niet. De pannenkoek wordt meestal gemaakt van een deel bloem, rijstbloem en tempurabloem, maar ik heb alleen maar gewone bloem gebruikt. Het voordeel van de aanschaf van Aziatische smaakmakers zoals sojasaus, etc. is dat het erg lang goed blijft. Dus mocht je dit moeten aanschaffen, zoek dan naar Aziatische gerechten op mijn site en gebruik de smaakmakers dan ook daarvoor.

 

Tips:

 

Je kunt de pannenkoek omdraaien in de pan of je laat de bovenkant verder garen in een hete oven of onder de grill van de oven.

Mocht je niet van koriander* houden, vervang dit dan door bieslook of lente-ui.

 

 

Recept Koreaanse pannenkoek met garnalen: