Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Deze Tonijn tartaar met sojasaus en sambal is heerlijk als voorgerecht of als lunch tijdens een speciaal etentje. Serveer het dan met pappadums of kroepoek erbij.   Tonijn   In plaats van rauwe tonijn kan je ook een andere vissoort gebruiken zoals bijvoorbeeld zalm of zeebaars. Zorg er wel voor dat je de beste kwaliteit […]

Oosters zalmpakketje uit de oven

Oosters zalmpakketje uit de oven

Wauw, dit Oosters zalmpakketje uit de oven is zo’n lekker gerecht geworden. Ik dacht ik maak een snel en makkelijk gerechtje voor ons beide, maar toen het uit de oven kwam en zo lekker rook en smaakte, heb ik er toch maar snel een foto van gemaakt en het recept uitgeschreven. Dit had ik niet […]

Teriyaki zalm met roergebakken bimi

Teriyaki zalm met roergebakken bimi

Zoet, zuur en een klein beetje pit heeft dit gerecht. Daarbij is het nog snel te maken, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Je kunt natuurlijk kant-en-klare teriyaki saus kopen, maar zelf maken is net zo leuk en veel lekkerder. Dus probeer snel eens deze heerlijke Teriyaki zalm met roergebakken bimi.   Als je […]

Steak en noedel salade

Steak en noedel salade

Heerlijke salade voor een warme dag. Ideaal om doordeweeks te maken, want het is makkelijk en snel te bereiden. Lekker pittig met heel veel smaak, dat is wat je wil op een hete dag. Wist je trouwens dat je van hete pepers afkoelt? Daarom wordt er in tropische landen altijd zo pittig gegeten. Dus heb […]

Roergebakken asperges met garnalen

Roergebakken asperges met garnalen

Asperges, ik ben er gek op dus er zullen nog wel wat recepten met asperges voorbijkomen. Vandaag eten wij roergebakken asperges met garnalen in een zelfgemaakte zoetzure saus. Zelf deze saus maken is helemaal niet moeilijk en de meeste ingrediënten hiervoor heb je wellicht al in huis. Als je geen kokossuiker hebt, gebruik dan bruine […]

Teriyaki kabeljauw met bonensalade

Teriyaki kabeljauw met bonensalade

Vis is goed voor je, wij proberen het toch wel twee keer per week te eten. Niet goedkoop dat weet ik, maar koop anders de vis als deze in de aanbieding is. Van de week stond deze heerlijke Teriyaki kabeljauw met bonensalade op het menu.   Ik had deze bonensalade in mijn hoofd om te […]

Gemengde bonensalade met limoen en pinda's

Gemengde bonensalade met limoen en pinda’s

Natuurlijk kan je voor deze gemengde bonensalade met limoen en pinda’s allerlei soorten bonen gebruiken. Snijbonen (eventueel heel gelaten), peultjes, sugar snaps, haricots vert, boterbonen, etc. Ook lekker erbij zijn gehakte cashewnoten. Als je niet van koriander houdt, gebruik dan peterselie in dit recept.   Ik zag het recept Mixed Beans with Peanuts, Ginger, and […]

Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus

Rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus

Deze rijstnoedels met kipdijfilet en pindasaus kan je zowel koud als warm eten. Het is nu prachtig mooi weer, dus het is een koude rijstnoedelsalade geworden. Natuurlijk serveer je de pindasaus dan ook koud. In plaats van kipdijfilets kan je ook 4 kleine of 3-4 grotere kipfilets gebruiken. Deze moet je iets langer bakken dan […]

Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes

Kimchi stamppot met Bulgogi speklapjes

Ik had twee grote potten Kimchi gemaakt en één daarvan hadden we al gebruikt. Maar die andere pot bleef maar staan lonken op het aanrecht. Wat zou ik daarmee kunnen maken? Nou een combinatie die je waarschijnlijk niet verwacht … een stamppotje. Door de stamppottenwedstrijd van Carlo’s TV Café, waar ik aan mee mocht doen, […]

Thaise noedels met kip

Thaise noedels met kip

Als je gek op noedels bent en op Oosterse smaken, dan kan ik je ze Thaise noedels met kip zeker aanbevelen.   Ik heb voor dit gerecht deze zelfgemaakte zoete chilisaus gebruikt. Hoe jij dat ook kunt maken, kan je hier lezen.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden