Koreaanse pannenkoek met garnalen

Koreaanse pannenkoek met garnalen

Deze Koreaanse pannenkoek met garnalen is een hartige Aziatische pannenkoek gevuld met groenten en garnalen met daarbij een pittige saus geserveerd. Deze pannenkoek lijkt een beetje op de Japanse pannenkoek, maar is eigenlijk toch echt een heel ander recept. Als je niet weet wat je moet doen met restjes groente in de koelkast, dan is […]

Kung Pao noedels met garnalen

Kung Pao noedels met garnalen

Ik heb toch een lekker spicy noedel gerecht voor jullie. Deze Chinese Kung Pao noedels met garnalen zijn net pittig genoeg en de noedels worden geserveerd in een heerlijke saus. Ben je niet zo gek op garnalen, vervang ze dan door stukjes kipfilet of kipdijfilet. Ondanks de vele ingrediënten is het een toch een simpel […]

Broccoli salade met pindadressing

Broccoli salade met pindadressing

Hoe krijg ik mijn man aan de broccoli? Nou door een broccoli salade met pindadressing te maken. Hij is namelijk gek op pindasaus en eet het liefst pindasaus met patat (niet andersom dus hè)! Dus ik heb een heerlijke dressing gemaakt van pindakaas en dit bij de rauwe broccoli geserveerd. Ik heb nog nooit iemand […]

Vegetarische Lo Mein noedels

Vegetarische Lo Mein noedels

Deze vegetarische Lo Mein noedels wordt gemaakt met lekker veel groenten erin. Het Chinese Lo Mein wokgerecht wordt gemaakt van eierennoedels, met daarbij varkensvlees, kip, vis, zeevruchten zoals garnalen en groenten, met daarbij een heerlijke saus. Je kunt er ook een vegetarische maaltijd van maken door alleen groenten en eventueel tofu te gebruiken. Het is […]

Aziatische Sloppy Joes

Aziatische Sloppy Joes

Manlief had spontaan boodschappen gedaan in Friesland waar hij werkt. Maar ja ik had al boodschappen in huis, volgende keer even vragen of ik iets nodig heb en wat ik nodig heb hè schat? Maar wat hij gekocht had zag er wel goed uit, dus het weekmenu maar even omgegooid. Hij had ook heel mooi […]

Aziatische gegrilde groene asperges

Aziatische gegrilde groene asperges

Wij zijn gek op asperges en eten deze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Ik probeer ze elke keer op een andere manier te bereiden. Deze keer zijn het Aziatische gegrilde groene asperges geworden. De Aziatische smaken gaan heel goed samen met de gegrilde asperges en de cashewnoten geven het een lekkere crunch. […]

Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Het is een stralende en warme dag, tijd voor een lichte maaltijd. Deze pittige kipdijfilets met een noedelsalade is zo’n gerecht. Makkelijk en snel te bereiden met heerlijk pittig maar ook lekker fris door de limoen en verse munt. Aziatische smaken op een bordje, dit wil je proeven!   Noedels   Ben jij ook zo […]

Rijst met gehakt, spinazie en shiitake

Rijst met gehakt, spinazie en shiitake

Deze rijst met gehakt, spinazie en shiitake is een afgeleide van de Taiwanese Rou zao fan. Het heeft ongeveer dezelfde ingrediënten, alleen heb ik het gehakt niet zo laten pruttelen zoals dat eigenlijk gedaan wordt lang (minstens vier uur) in het Taiwanese recept. Een snellere versie zullen we maar zeggen, maar wel eentje met heel […]

Singapore noedels met garnalen

Singapore noedels met garnalen

Als ik met mijn vriendin naar de Chinees ging, bestelde altijd Singapore noedels. Vreemd genoeg kende ik het niet en had ik het nog nooit geprobeerd. Nu woonde haar broer in Singapore, weet niet of ze het daarom zo lekker vond. Toen ze een keertje bij ons kwam eten, heb ik Singapore noedels met garnalen […]

Gevulde gestoomde koolrolletjes

Gevulde gestoomde koolrolletjes

In de Flevourbox van maart zaten o.a. shiitake van Upzwam uit Almere en een biodynamische Chinese kool van de Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Ik heb die twee producten gecombineerd in deze gevulde gestoomde koolrolletjes. Chinese koolrolletjes gevuld met kipgehakt en shiitake met daarbij een heerlijke Oosterse dressing. Smakelijke rolletjes die makkelijk te maken […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden