Als je zin hebt in een lekkere snack dan moet je eens deze pikante kipkluifjes maken. Vooral als je van pittig houdt en Oosterse smaken, dan gaat deze snack er goed in. Je kunt er natuurlijk ook een complete maaltijd van maken door ze te serveren bij bami of met witte rijst en wat roergebakken […]
Onbekend maakt onbemind en dat geldt zeker voor de savooiekool. Waar vroeger ’s winters veel koolsoorten gegeten werden omdat er niets anders verkrijgbaar was, laten we nu de kolen links liggen. En dat is jammer, zeker omdat kool heel erg gezond is. De koolfamilie is zeer uitgebreid en bestaat uit vele soorten en kleuren. Het […]
Elk jaar in januari gaan wij met onszelf de uitdaging aan om 31 dagen vleesloos te eten. Deze Chinese omeletwrap met erwtjes en bamboescheuten is één van de gerechten van de afgelopen week. Je kunt de omeletwrap eventueel ook vullen met shi-itake, peultjes, of andere groenten, waar jij zin in hebt of wat je in […]
Dit buikspek met miso karamelsaus is ontzettend verslavend, jullie zijn dus gewaarschuwd. Als je dit eenmaal geproefd hebt, wil je het vaker eten. Het enige nadeel is dat je het buikspek een dag van te voren moet garen in de oven. Dus bedenk op tijd wanneer je dit wilt gaan eten. Buikspek Ik […]
Deze Japanse kip Karaage oftewel kip nuggets Japanse stijl, is toch wel een hele lekkere manier om kipstukjes te bereiden. Ik heb hiervoor kippendijen gebruikt, dit vlees is lekker mals en heel goed geschikt hiervoor. Marineer ze eerst en wentel ze daarna door maïzena of aardappelzetmeel. Hierdoor krijgen ze een hele lekkere krokante laagje aan […]
Szechuan tofu roerbak recept met knapperige tofu en groenten met pittige Szechuan peper. Deze klassieke Chinese tofu is lekkerder dan afhalen en is klaar in 30 minuten! Net als andere Szechuan-gerechten zit het boordevol hartige, verdovend hete, maar wel verrukkelijke smaken. Als je net als ik van de pittige Szechuan-Chinese keuken houdt, dan zal je […]
Vrijdag Visdag en heb ik een heerlijke lichte maaltijd met heel veel smaak voor jullie. Zalm gemarineerd in een zelfgemaakte teriyaki saus en daarna kort gebakken tot het mooi glazig roze is vanbinnen. Daarbij een pittig zoetzuur van rettich. Probeer het eens! Deze Teriyaki zalm met zoetzuur van rettich kan je ook als lunch of […]
Een frisse zomerse salade gemaakt met rijstnoedels, groenten, gesneden kipfilet en een Thaise dressing. Knapperige wortel, komkommer en lente-ui voegen een heerlijke crunch toe aan deze Thaise noedelsalade met kip, terwijl de Thaise dressing hem extra smaak geeft. Een goede salade blijft favoriet, zeker niet in de warme zomermaanden. Ze zijn lichter en meestal gevuld […]
Ik had deze spaghetti met Oosterse kip en garnalen op het menu staan en wilde dit serveren met noedels. Dacht dat ik dit nog wel in huis had…..niet dus. Toen maar spaghetti gekookt en wat denk je, het is een heerlijke combinatie geworden. Je hebt zin in een snelle Chinese maaltijd, dus ga naar de […]
Geniet van deze vegetarische Ramen noedelsoep voor een smakelijke midweekmaaltijd in slechts 30 minuten. Miso en shiitake paddenstoelengeven de bouillon veel umami-smaak. Ramen is oorspronkelijk een Japanse maaltijdsoep die heel veel variaties kent. Er kan vlees in zitten, vis, zeevruchten en vaak veel groenten. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers […]