Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Ik mocht paksoi ontvangen in de Flevourbox van maart. Deze paksoi komt bij Aqua Grow in Almere vandaan. Aqua Grow is een bijzonder bedrijf, zij kweken namelijk vissen en daarnaast groente zoals sla en paksoi en groene kruiden. De teeltvijver voor de vissen is gevuld met regenwater, het is een gesloten systeem wat zichzelf ververst. […]

Koreaanse pittige kipkluifjes

Koreaanse pittige kipkluifjes

Korean Fried Chicken oftewel Koreaanse pittige kipkluifjes zijn heerlijke krokante kluifjes voorzien van een zoete en pittige saus. Je kunt het als borrelhapje serveren, maar ook als complete maaltijd samen met gekookte rijst, gestoomde groenten en zoetzuur. Het zijn verslavend lekkere kluifjes, ik ga ze zeker vaker maken.   Koreaanse keuken   De Koreaanse keuken […]

Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Gochujang bloemkoolroosjes met rijst

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie, namelijk deze Gochujang bloemkoolroosjes met rijst. Lekker pittig en een beetje zoet en zout, dit wil je proberen. Manlief die gek op vlees is, heeft zitten smullen en miste het vlees niet eens.   Gochujang*   Gochujang (spreek uit als koo-sjoe-djeng) is een donkerrode pittige rode […]

Aziatische zalm met paksoi

Aziatische zalm met paksoi

Deze Aziatische zalm met paksoi is zo’n gemakkelijk te maken gerecht. Je marineert de zalm en grilt het in de oven, zo eenvoudig heb jij nog nooit vis bereidt. Daarbij is het nog super snel klaar te maken, binnen een kwartiertje staat dit Aziatisch gerecht op tafel. Marineer de vis eventueel ’s morgens, dan kan […]

Poke bowl met kokosrijst en witvis

Poke bowl met kokosrijst en witvis

En alweer mocht in een mooie foodybox van Kroon op het Werk ontvangen. Dit is de zomereditie en er zitten weer toffe producten in. Het eerste product waarmee ik iets gemaakt heb is de Furikake Zeewier. Een Japanse smaakmaker gemaakt van zeewier. Dit vraagt natuurlijk om een passend gerecht en het is een heerlijke Poke […]

Soto kipfilet met roergebakken asperges

Soto kipfilet met roergebakken asperges

En weer een heerlijk gerecht met de Soto kruidenmix. Deze Soto kipfilet met roergebakken asperges is een makkelijk en snel te maken gerecht. Ideaal voor een drukke dag. Lekker snel op tafel en daarbij nog een verantwoorde maaltijd.   Soto kruidenmix   Ik heb al heel veel van die heerlijke blikjes met kruidenmixen en deze […]

Teriyake jackfruit sushibowl

Teriyaki jackfruit sushibowl

Deze Teriyaki jackfruit sushibowl is een vegetarisch en zelfs een vegan gerecht. Je kunt het warm, lauwwarm en zelfs koud serveren. Wat jij maar wilt. Wij hebben het koud gegeten want het was een warme dag.   Jackfruit   Dit is een grote vrucht uit een grote boom in Azië. Deze vrucht groeit het hele […]

Noedels met soto zalm en asperges

Noedels met soto zalm en asperges

Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk een blikje Soto kruidenmix van Euroma (Jonnie Boer) ontvangen. Natuurlijk top om er een lekkere Soto van te maken, maar ik het verwerkt in deze Noedels met soto zalm en asperges. Je kunt deze salade warm of koud serveren. Omdat het zo’n mooie dag was, […]

Aubergines uit de oven met miso

Aubergines uit de oven met miso

Ben je gek op aubergines en Aziatische smaken, dan moet je beslist eens deze aubergines uit de oven met miso proberen. Minimale inspanning en maximale smaaksensatie, dat is dit gerecht. Serveer het als een compleet vegetarisch gerecht met rijst, nasi en zoetzuur van komkommer erbij.   Miso   Miso is een Japanse pasta gemaakt van […]

Steamed buns met pulled kip

Steamed buns met pulled kip

Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden