En alweer mocht in een mooie foodybox van Kroon op het Werk ontvangen. Dit is de zomereditie en er zitten weer toffe producten in. Het eerste product waarmee ik iets gemaakt heb is de Furikake Zeewier. Een Japanse smaakmaker gemaakt van zeewier. Dit vraagt natuurlijk om een passend gerecht en het is een heerlijke Poke bowl met kokosrijst en witvis geworden. Heerlijke rijst gekookt in kokosmelk met smakelijk gemarineerde witvis en ingelegde rode uien.

 

Furikake*

 

Ik had nog nooit gehoord van Furikake, maar nu ben ik helemaal verslaafd aan dit goedje. Het is een strooisel gemaakt van gedroogde zeewier en sesamzaadjes.
Een heerlijke smaakversterker wat veel gebruikt wordt in de Japanse keuken. Je pimpt er niet alleen deze Poke bowl mee op, maar je kunt het op heel veel gerechten gebruiken. Alles wordt lekkerder met Furikake. Zoals bijvoorbeeld over sushi, tempura, gebakken of gestoomde vis, een salade, noedelsoep

Poke bowl met kokosrijst en witvis

En omdat ik graag experimenteer heb ik dit ook over frietjes gestrooid en dat was ook super lekker kan ik jullie verklappen. Lekker een klodder van die heerlijke Belze Majoneis van Van Ton erop gelepeld.

 

Waar te koop?

 

Deze Furikake Zeewier van Lima is verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkels (dit zijn alle gespecialiseerde bio shops) voor €3,49 voor een potje van 70 gram.

 

Vis

 

Ik heb voor dit gerecht scholfilets gebruikt. Alleen was ik vergeten te vragen aan de visboer of hij het witte vel ook wilde verwijderen van de vis. Dat was jammer. Omdat de vis toch een soort van rauw gegeten wordt, werd het vel een beetje taai door de marinade. Had ik natuurlijk ook zelf kunnen doen, maar ja niet bij stil gestaan. Dus als jij ook scholfilet wilt gebruiken, vraag je visboer dan het witte vel ook te verwijderen. Of neem een andere spartel verse vis, zoals bijvoorbeeld kabeljauw, zeebaars of zalm. Zolang er maar geen vel aan zit en zolang het maar super vers is. Vraag jouw visboer welke vis je kunt gebruiken om rauw te eten. (Svp geen pangasius of talapia uit de supermarkt hiervoor gebruiken!).

 

 

Recept Poke bowl met kokosrijst en witvis: