Korean Fried Chicken oftewel Koreaanse pittige kipkluifjes zijn heerlijke krokante kluifjes voorzien van een zoete en pittige saus. Je kunt het als borrelhapje serveren, maar ook als complete maaltijd samen met gekookte rijst, gestoomde groenten en zoetzuur. Het zijn verslavend lekkere kluifjes, ik ga ze zeker vaker maken.

 

Koreaanse keuken

 

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder in ons land. Dat komt omdat deze keuken zo divers en ontzettend smaakvol is. Een van de bekendste sauzen uit deze keuken is de rode peperpasta gochujang, het is een pittige gefermenteerde saus. Je vindt deze peperpasta niet in de supermarkt, bestel het daarom online.

 

En de fried chicken is een van de populaire gerechten uit deze keuken. De kipkluifjes worden twee keer gefrituurd, wat een super krokant korstje aan de kip geeft. En daarbij dan die zoete chilisaus, die maakt de kip echt spicy en lekker sticky.

 

Kimchi is het bekendste bijgerecht uit Zuid-Korea. Dit wordt standaard geserveerd bij alle gerechten. Het is ingelegde kool in een pittige saus. Niet iedereen is er gek op, vooral omdat het nogal pittig kan zijn. Maar je eet het als bijgerecht, dus een beetje kimchi bij een gerecht gaat goed samen.

 

Bibimbap is ook zo’n bekend gerecht uit Zuid-Korea. Het gerecht bestaat uit rijst met groenten, eieren, vlees en een spicy saus. Het vlees is optioneel, vaak wordt het als vegetarische maaltijd geserveerd.
Het is een bewerkelijk gerecht omdat alle ingrediënten een eigen bereidingswijze hebben, maar het is zeker de moeite waard om eens te proberen.

 

Bulgogi bestaat uit dunne plakjes gemarineerd vlees wat op de barbecue (of in de wok) bereid wordt. Het wordt geserveerd met glasnoedels, groenten en paddenstoelen.
Ik heb mijn versie op dit gerecht gemaakt. Het zijn deze Pitabroodjes gevuld met pittig Bulgogi gehakt.

 

Koreaanse barbecue oftewel Korean bbq is eigenlijk de meest bekende maaltijd in de Koreaanse keuken. Je vindt daar dan ook heel veel Koreaanse barbecue restaurants. In deze restaurants staan tafels met een gat eraan waar hete kooltjes liggen met daarop een rooster. Hierop kan jij jouw eigen vlees of vis bereiden.

 

Tips:

 

Als je niet van kluiven houdt, kan je ook blokjes kipfilet gebruiken. Deze zijn natuurlijk veel eerder gaar dan de kluifjes, houd daar rekening mee.

Aziatische producten zoals de gochujang, sojasaus en rijstwijnazijn koop ik altijd online bij Asian Food Lovers.

 

 

Recept Koreaanse pittige kipkluifjes: