Pulled pork in de oven bereid

Pulled pork in de oven bereid

Wij eten meestal pulled pork van de barbecue bij de zoon van mijn man. Roderick is een echte barbecue master en daar kunnen wij ontzettend van genieten. Nu heb ik wel een barbecue, maar niet zo’n mooie als Roderick heeft. Dus ga ik lekkere pulled pork in de oven bereiden. Natuurlijk mis je die echte […]

Tropische Hawaï kip Huli huli

Tropische Hawaï kip Huli huli

Ik had dit gerecht eens voorbij zien komen tijdens MasterChef Australia en wist gelijk dat ik dit proberen wilde. Kip met tropische smaken van de zoetzure en pittige ananas marinade, dit wil jij ook proeven! Lekker om te grillen op de barbecue of in een grillpan. Wellicht heb jij nog nooit gehoord van de tropische […]

Gevlinderde kip met koffierub

Gevlinderde kip met koffierub

Ik had al eens hamburgers met een koffierub gemaakt en dat was zo lekker, dat ik het nu ook eens op een hele kip uitgeprobeerd heb. Deze gevlinderde kip met koffierub is lekker pittig en zoet, met een milde koffiesmaak en een krokant velletje. Een unieke smaakcombinatie die je eens proberen moet.   Gevlinderde kip […]

Chocolade brownie pudding

Chocolade brownie pudding

Is het een brownie, is het een pudding of is het een cake? Het is een zalige chocolade brownie pudding! Hoe kan je een brownie recept nog lekkerder maken? Je maakt er een smeuïge chocoladepudding van. Een heerlijk nagerecht wat tijdens het bakken zelf een chocoladesaus maakt bij de cake. Hoe dat kan je lezen […]

Cobbler met pruimen

Cobbler met pruimen

Als je eens een heerlijk en makkelijk te bereiden warm nagerecht wilt maken, dan is deze cobbler met pruimen een aanrader. Heerlijk zacht en warm fruit met daarop een lekkere gebakken deeg laag, dit wil je proberen! Maak het met het fruit wat in het seizoen is en serveer het met een bol ijs of […]

Zalm in folie van de barbecue

Zalm in folie van de barbecue

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm in folie van de barbecue met een Oosterse marinade is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue […]

Koreaanse pittige kipkluifjes

Koreaanse pittige kipkluifjes

Korean Fried Chicken oftewel Koreaanse pittige kipkluifjes zijn heerlijke krokante kluifjes voorzien van een zoete en pittige saus. Je kunt het als borrelhapje serveren, maar ook als complete maaltijd samen met gekookte rijst, gestoomde groenten en zoetzuur. Het zijn verslavend lekkere kluifjes, ik ga ze zeker vaker maken.   Koreaanse keuken   De Koreaanse keuken […]

Hele kip in bierpekel

Hele kip in bierpekel

Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]

Hamburgers met een koffierub

Hamburgers met een koffierub

Je steeds ze steeds vaker voorbij komen, vleesrecepten met een koffierub. Die koffierub is typisch Amerikaans, waar ze gek zijn op vlees en barbecueën. Het lijkt misschien een rare combinatie, maar de koffie geeft de hamburger een bijzondere smaak en extra kick. Deze hamburgers met een koffierub zijn sowieso smaakbommen, door de zelfgemaakte ketchup erbij. […]

Japanse schnitzel Tonkatsu

Japanse schnitzel Tonkatsu

Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Dat is wat deze Japanse schnitzel Tonkatsu eigenlijk is. Behalve sushi staat de Japanse keuken ook bekend om deze heerlijke Tonkatsu. De krokant gefrituurde koteletjes worden meestal geserveerd in reepjes gesneden met een dipsaus. Daarbij fijngesneden witte kool en witte rijst.   Tonkatsu   Ton […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden