Is het een brownie, is het een pudding of is het een cake? Het is een zalige chocolade brownie pudding! Hoe kan je een brownie recept nog lekkerder maken? Je maakt er een smeuïge chocoladepudding van. Een heerlijk nagerecht wat tijdens het bakken zelf een chocoladesaus maakt bij de cake. Hoe dat kan je lezen je hieronder.

 

Nagerecht

 

Deze chocolade brownie pudding is een heerlijk nagerecht voor chocoholics. Er komt helemaal geen chocolade aan te pas, maar cacaopoeder. En toch heb je het idee dat het vol zit met pure chocolade. Een super rijke en decadente pudding vol van chocoladesmaak.

 

Deze pudding is smeuïg als een brownie en daarbij heeft het ook nog een chocoladesaus. Het is een soort lavacake, brownie en chocoladecake in één. Een self-saucing pudding zoals het zo mooi heet op z’n Engels. De kunst is om de cake net lang genoeg te bakken zodat de cake niet te nat is, maar er wel een ‘saus’ onder in de schaal is ontstaan.

 

Een keer per week eten wij een toetje en dat is op zondag. Sinner Sunday zullen we maar zeggen. En altijd maak ik zelf het nagerecht, deze heb ik gemaakt toen de kinderen en kleinkinderen er waren en dat was een groot succes. Voor herhaling vatbaar werd er gezegd.

 

Chocoladesaus

 

De chocoladesaus ontstaat tijdens het bakken. Het lijkt misschien wat vreemd om kokend water over het beslag te gieten, maar hierdoor ontstaat die heerlijke chocoladesaus. Bij het recept van deze sticky toffee pudding, giet je ook heet water over het beslag. Het resultaat is een cake inclusief saus in de schaal. Zo lekker, je moet het beslist eens proberen.

 

Erbij

 

De chocolade brownie pudding is al lekker op zichzelf, maar je kunt het helemaal decadent maken door opgeklopte slagroom of ijs erbij te serveren. Een warm nagerecht met ijs is altijd een heerlijk idee. Ik denk dat vanille roomijs het lekkerst erbij is. Dan blijft je die lekkere chocoladesmaak van de cake nog goed proeven. Ik had een vanille ijsrol erbij gekocht, deze kan je heel makkelijk in plakken snijden.

 

Tips:

 

Ben je ook zo gek op nagerechten met chocolade? Probeer dan ook eens dit Zijdezacht chocolade dessert, Zweedse smeuïge chocoladetaart kladdkaka, Luchtige chocolademousse of Goddelijke chocolade soufflé.

Extra nodig: ik heb een ovale ovenschaal van 30 centimeter lang gebruikt voor dit dessert.

 

 

Recept Chocolade brownie pudding: