Met slechts twee ingrediënten maak je dit heerlijk zijdezacht chocolade dessert. Het is een chocolademousse gemaakt van pure chocolade en room. Als de (dunne) ganache koud is, klop je het luchtig met een mixer, hierdoor ontstaat een zijdezacht chocolade dessert.

 

Chocolademousse

 

Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk iets anders wilde maken, maar had te veel room gebruikt in verhouding tot de hoeveelheid chocolade. En daar stond die dunne ganache dus in de koelkast.
Natuurlijk kon ik het wel weer opnieuw opwarmen en er meer chocolade in smelten, maar daar had ik geen zin in en geen tijd voor. Ik wilde nu een dessert serveren. Wat als ik deze dunne ganache nu eens ga opkloppen, dacht ik. Dit heb ik gedaan en tada een heerlijke luchtige mousse was het resultaat.
Elk nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen. Een nieuw recept was geboren en jullie doen daar nu jullie voordeel mee (haha).

 

Wij zijn gek op chocolade en eerlijk gezegd vind ik melk en witte chocolade het lekkerst. Maar voor een chocolademousse of chocoladetaart, gebruik ik meestal de pure chocolade.
En dat ik zo gek ben op chocolade, kan je ook terugvinden op de site. Er staan heel veel recepten met chocolade erin op de blog. Als jij ook zo gek bent op chocolade, zoek maar eens onder ‘sleutelwoord’ chocola en je kunt ze vinden. Van chocoladefudge, truffels, muffins, ijs, cake tot taarten. Wat dacht je bijvoorbeeld van Ruby chocolade ijs, gemaakt van roze chocolade. Niet verkeerd he?

 

Tips:

 

Gebruik een goede kwaliteit donkere chocolade, het liefst van 70%.
Vind je de mousse niet zoet genoeg, meng dan wat honing of agavesiroop erdoor als het nog warm is.
Je kunt dit dessert ook met melk of witte chocolade maken, maar dan wordt het wel veel zoeter.
Je kunt dit nagerecht dagen van tevoren bereiden, zet het wel goed afgesloten in de koelkast.
Je kunt dit toetje ook nog aftoppen met vers fruit, zoals frambozen, bramen, rode besjes of blauwe bessen.

 

Recept Zijdezacht chocolade dessert: