Ik ben gek op het kruidenmengsel van de chai thee. Dus bedacht ik deze smaken in een chocoladetruffel. Het is niet moeilijk om ze te bereiden, dus probeer het eens……ze zijn te lekker. Zachte en zijdezachte donkere chocoladetruffels doordrenkt met de heerlijk geurige kruidensmaken van chai thee!

 

Niets geeft de gezelligheid van de feestdagen beter weer dan een chai latte. Hoe maak je het nog beter? Combineer die smaken in chocoladetruffels! Truffels zijn een van die dingen die chique aanvoelen, maar toch niet te moeilijk zijn om te maken. Het is een no-bake-dessert gemaakt van gekoelde chocolade ganache die in balletjes zijn gerold en bedekt met cacaopoeder. Het moeilijkste wat je hoeft te doen is wat room laten koken! In dit recept wordt de kruidenmix door de room gemengd om er een levendige smaak aan te geven. De warme kruiden combineren naadloos met de chocolade en vormen de meest decadente hapklare traktatie.

 

Truffels

 

Chocoladetruffels zijn een van de eenvoudigste en lekkerste lekkernijen om te maken! Bovendien zijn ze zo gemakkelijk! De basis van truffels is chocolade ganache en deze chai chocoladetruffels zijn zoveel meer door de geurige chai kruidenmix.

Chai chocoladetruffels

 

Chocolade ganache

 

Chocolade ganache is een soepel, zijdeachtig mengsel van chocolade en room. De verhouding tussen deze twee ingrediënten kan variëren en is afhankelijk van het soort chocolade dat je gebruikt (dat wil zeggen hoeveel cacao erin zit) en het soort ganache dat je maakt.
De algemene verhouding voor halfzoete chocolade ganache is 2:1 – dit betekent 2 delen chocolade op 1 deel room. Het is een stevige ganache die je kunt opscheppen en tot balletjes kunt rollen. Bij gebruik van melkchocolade heb je minder room nodig en bij gebruik van hele pure (70-80%) chocolade heb je meer room nodig.
Als je ganache maakt voor het glazuur van een cake of het vullen van gebak, dan is een verhouding van 1:1 beter om een zachtere consistentie te verkrijgen.

 

Ganache maken

 

Hak de chocolade zo fijn mogelijk. Als de chocolade in kleine stukjes gehakt is, zal deze snel en gelijkmatiger smelten. Dit betekent dat het soepel samenvloeit tot een zijdezachte homogene ganache.
Verwarm de room tot het tegen de kook aan zit. Als de room te heet is wanneer deze over de chocolade gaat (d.w.z. als deze kookt), zal het kunnen gaan schiften. De sleutel is om de chocolade zachtjes en gelijkmatig te smelten.
Roer, niet kloppen. Je kunt een spatel of een garde gebruiken, maar als je een garde gebruikt, gebruik deze dan met een roerende beweging.

 

Chai kruidenmix

 

Chai thee is een traditionele warme drank die veel in India wordt geconsumeerd. Het is een heerlijk geurige zoete melkachtige thee doordrenkt met heerlijke kruiden. De mix van kruiden kan variëren, maar meestal bevat de kardemom, kruidnagel, kaneel, gember en soms steranijs. Ik heb de kruidenmix zelf gemaakt, hoe je dat doet lees je hier*.

 

Waar kan ik chocoladetruffels in rollen?

 

De makkelijkste manier om truffels af te maken is door ze ergens in te rollen zodat ze gelijkmatig bedekt zijn. Je kunt ze dippen in gesmolten getempereerde chocolade, maar dat vergt wat meer werk.
Of je kunt ze eenvoudig door geroosterde gehakte noten, cacaopoeder of geraspte kokosnoot rollen.

 

Tips:

 

Ook zo gek op de kruidige smaken van Chai? Maak dan ook deze:

Chai Frappucino
Chocolade chai muffins
Chai koffie latte
Rum cocktail met chai thee
Chai wodka cream cocktail
Peertjes gestoofd in Chai thee
Zelfgemaakte granola met chai kruidenmix
Overnight oats met chaikruiden en cranberrycompote

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Chai chocoladetruffels: