Ik had een grote pot chai thee gezet en hier bleef aardig wat van over. Omdat ik in principe niets weggooi, wilde ik die thee toch nog ergens voor gaan gebruiken. Het is een zalige winterse rum cocktail met chai thee geworden. Een heerlijk kruidig drankje door de chai thee en verwarmend door de rum erin. En dit is een hele speciale rum, daar vertel ik jullie straks iets meer over.

 

Cocktails

 

Het is december, de feestmaand bij uitstek. En daar horen lekkere cocktails en drankje bij. En ik heb nog veel meer lekkere feestelijke drankje voor jullie. Zoek ze maar eens op onder: Recept zoeken, ga dan naar: Categorie en klik dan bij Kerst op Drankjes. Daar vind je ze allemaal.

 

Een cocktail is een alcoholisch drankje gemaakt van een alcoholhoudend drank zoals een likeur, rum of gin, een frisdrank of vruchtensap en eventueel een smaakmaker in de vorm van een siroop. Het leuke is dat je cocktails ook zelf thuis kunt maken. En je hebt daar helemaal niet zoveel voor nodig, behalve de drank dan en een paar leuke cocktailglazen. Ben je van plan vaker cocktails te gaan maken dan kan je wellicht wat speciale cocktailbenodigheden ervoor aanschaffen zoals een cocktailshaker, etc.
Een virgin cocktail of mocktail is een cocktail zonder alcohol. Ook hiervan vind je er genoeg op de site.

 

Honingrum*

 

Tijdens ons bezoek op Terschelling, hebben wij een rum en whisky bottelaar bezocht. Naast heerlijke whisky’s en rum hebben wij ook een fles honingrum gekocht. Deze zalige rum is gemaakt met de honing van alle Waddeneilanden. Een heerlijke zoete rum die het goed doet in cocktails. Deze lekkere Cocktail met honingrum en granaatappel heb ik er ook van gemaakt. Mocht je geen honingrum kunnen vinden, vervang het dan door een bruine rum en voeg dan een paar eetlepels vloeibare honing naar smaak toe.

 

Sinaasappellikeur**

 

Als sinaasappellikeur kan je Grand Marnier, Cointreau, Triple Sec of deze heerlijke zelfgemaakte Arancello gebruiken.

 

Tip:

 

In plaats van cider kan je ook gingerale of gingerbeer erdoor mixen. Dit lijkt me ook erg lekker.

 

 

Recept Rum cocktail met chai thee: