Ben jij gek op cocktails, probeer dan eens deze heerlijke Chai wodka cream cocktail. Omdat ik zo gek ben van de smaak van chai, had ik een heerlijke chai siroop gemaakt. Maar ja, wat ga je er dan mee doen. Nou het onder andere door een cocktail mixen (haha). Maar door de thee of koffie is het ook heel erg lekker.

 

Cocktails

 

Cocktails zijn alcoholische mixdrankjes gemaakt van drie ingrediƫnten, waarvan er tenminste eentje alcohol bevat. En die cocktails kan jij zelf thuis natuurlijk ook maken. Je hebt heel veel klassieke cocktails zoals de Espresso Martini, Gin & Tonic, Moscow Mule, Dry Martini, Caipirinha, Mojito, Margarita, Manhattan, etc. Maar je kunt natuurlijk ook zelf een cocktail samenstellen van de drankjes die jij lekker vindt.

Deze cocktail is een beetje gebaseerd op de White Russian cocktail, welke bestaat uit wodka, koffielikeur en slagroom.
Mocktails zijn cocktails maar dan zonder alcohol. Je kunt diverse mocktails op de site vinden, zoek ze maar eens op. Het zijn heerlijke alternatieven voor een cocktail, waarbij je de alcohol echt niet zult missen.

 

Chai

 

Chai is eigenlijk het woord voor thee in o.a. India. Tegenwoordig kan je diverse soorten Chai thee zakjes vinden in de winkels. Het is een pittige thee gemaakt van Indiase kruidenmix. Deze chai kruidenmix kan je ook zelf maken. En dit kan je weer gebruiken in diverse gerechten zoals een cake, chocoladetruffels, Chai frappucino of door zelfgemaakte granola. Van de deze kruidenmix heb ik de siroop gemaakt. Maar je kunt de siroop ook maken van een paar zakjes chai thee.

 

Deze cocktail is heerlijk om te serveren op een speciale avond, bijvoorbeeld met de feestdagen. Of serveer het als digestive of nagerecht. Het is vooral door de kruidenmix een hartverwarmende cocktail voor koude dagen. Zodra je de siroop gemaakt hebt, kan je naar hartenlust gaan mixen.

 

Tips:

 

Met deze siroop kan je ongeveer 6 cocktails maken.
Het recept voor de zelfgemaakte chai kruidenmix* vind je hier.
In plaats van de kruidenmix, kan je ook 2-3 chai theezakjes gebruiken.
Als koffielikeur kan je Tia Maria of Kahlua nemen.

 

 

Recept Chai wodka cream cocktail: