Banoffee bladerdeegtaartjes

Banoffee bladerdeegtaartjes

Ik ben dol op Banoffee Pie en nu heb ik een eenvoudige manier gecreëerd om een simpele versie hiervan te maken voor slechts twee personen. Deze Banoffee bladerdeegtaartjes zijn snel en makkelijk te maken, waardoor je kunt genieten van de smaken van een Banoffee Pie zonder een hele taart te moeten maken.   Banoffee Pie […]

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]

Mini cheesecake met gestoofde druiven

Mini cheesecake met gestoofde druiven

Deze schattige mini cheesecake met gestoofde druiven zijn een elegant dessert voor een speciaal dinertje bij jou thuis. Eén hap van deze mini cheesecake en het is alsof er een engeltje op je tong …. (je weet wel). Maak het voor een romantische avond met je lief of serveer het bij de koffie of een […]

Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée

Chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée

Ik had een fles Licor 43 Crème Brûlée gekregen en ja hoor wat ik al dacht …… het is goddelijk lekker! Natuurlijk heerlijk om on the rocks te drinken, maar ook leuk om er iets heerlijks van te maken zoals deze zalige chocoladetruffels met Licor 43 Crème Brûlée. Met slechts een paar ingrediënten tover jij […]

Limoen broodjes

Limoen broodjes

In plaats van cinnamon rolls, heb ik nu limoen broodjes gemaakt. Ik heb het gemaakt na het idee van een recept van de Britse Nadiya Hussain’s. Nadiya is een Britse televisiekok, auteur en televisiepresentator. Ze werd bekend na het winnen van de zesde serie van BBC’s The Great British Bake Off. Lemon drizzle swirls heet […]

Citroencake met citroenglazuur

Mijn broer die meer dan 30 jaar chef op Ibiza geweest is, deelt dagelijks zijn recepten die hij op dat moment thuis maakt, op de familie-app. Gisteren maakte hij een citroencake en die zag er verdomd lekker uit. Gelijk hem maar om het recept gevraagd, daar is hij altijd karig mee en je krijgt heel […]

Pastinaakmuffins met topping

Pastinaakmuffins met topping

Het was weer een tijdje geleden dat ik muffins gebakken had, hoog tijd om de oven weer aan te zetten. Omdat ik nog wat pastinaken in de koelkast had liggen die nodig gebruikt moesten worden, heb ik daar deze heerlijke pastinaakmuffins met topping van gemaakt. Ik weet wat je waarschijnlijk denkt… pastinaak in een muffin! […]

Appeltaart appelbollen

Appeltaart appelbollen

Ik zal het maar bekennen…..ik hou niet van oliebollen! Manlief wel, dus die koop ik dan maar voor hem, maar zelf ga ik geen oliebollen bakken. Mijn ouders bakten ze vroeger wel, maar ik vond ze als kind al niet lekker. Appelbeignets en appelflappen lust ik wel en die wil ik nog wel eens maken. […]

Sneeuwster met karamel advocaat

Sneeuwster met karamel advocaat

Ik wilde al zo lang een sneeuwster taart maken en nu met de feestdagen is het er eindelijk van gekomen. Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij de Kerstdagen, maar wordt ook veel gegeten met de Paasdagen. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb […]

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden