In plaats van cinnamon rolls, heb ik nu limoen broodjes gemaakt. Ik heb het gemaakt na het idee van een recept van de Britse Nadiya Hussain’s. Nadiya is een Britse televisiekok, auteur en televisiepresentator. Ze werd bekend na het winnen van de zesde serie van BBC’s The Great British Bake Off. Lemon drizzle swirls heet het recept van haar, maar ik heb limoenen gebruikt in plaats van citroenen. Dacht dat ik nog citroenen in huis had, maar dat was dus niet zo. Ik moet zeggen dat het met limoen ook superlekker is, lekkere frisse broodjes zijn het geworden.

 

Rolls

 

Kaneelbroodjes oftewel cinnamon rolls of buns, zijn heerlijke opgerolde broodjes met lekker veel kaneel erin en een roomkaas topping erop. Nadiya heeft er dus citroen broodjes van gemaakt. Zacht, luchtig en supergemakkelijk te maken door het gebruik van croissantdeeg, perfect om tijd te besparen! Maak ze op een zondagmorgen, want wat is een weekendontbijt zonder zoete en plakkerige broodjes? Voeg de geur van het bakken toe en je hebt de perfecte start van de dag! Het ontbijt wordt een stuk lekkerder met deze limoen broodjes!

 

Kan ik je hiermee verleiden? Deze broodjes zijn niet alleen een van de beste dingen die je aan je ontbijt- of brunchtafel moet toevoegen, maar ze zijn ook supereenvoudig en gemakkelijk te maken en je hoeft helemaal geen deeg te maken.
Het recept is zo snel en eenvoudig en klaar om in 10 minuten de oven in te gaan.

 

Maken

 

Rol het deeg uit tot een rechthoek en smeer een laag boter met suiker en limoenrasp erover. Rol het dan voorzichtig op tot een lange worst.
Snijd dit in acht rondjes en leg ze in het bakblik, vergeet niet om ruimte te laten zodat ze tijdens het bakken kunnen uitdijen. Bak ze vervolgens in ongeveer 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

 

Variaties

 

Je kunt deze swirl rolls heel eenvoudig naar smaak aanpassen en veranderen: gebruik citroen-, sinaasappel-, grapefruit- of bloedsinaasappelrasp in plaats van limoenrasp.
Rol wat vers fruit zoals bijvoorbeeld frambozen of blauwe bessen in het deeg.

 

Tips:

 

Bewaar de limoen broodjes in een plastic zak op kamertemperatuur. Zo houd je ze 2-3 dagen goed.

Extra nodig: bakblik van 22 cm en bakpapier

 

 

Recept Limoen broodjes: