Deze super simpele cinnamon rolls zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Heerlijk als ontbijt, voor bij de koffie of serveer ze bij de brunch op een vrije (feest)dag. Cinnamon rolls is ook weer zo’n typisch Amerikaans recept waarmee ik mijn (halve Amerikaanse) hubbie graag wil verrassen. Het zijn eigenlijk een soort kaneel koffiebroodjes.

 

Cinnamon rolls

 

Ik heb de cinnamon rolls gemaakt van croissantdeeg uit een blik. Supermakkelijk om te maken. Je rolt het deeg uit, maakt er een vierkante lap van en beleg die met boter, suiker en kaneelmengsel. Rol dit op en snijd ze in kleine rolletjes.
Neem een ovenschaal waar de rolletjes ruim in passen. Het deeg zet uit tijdens het bakken.

 

Ja ik vind dit dus de lekkerste en makkelijkste broodjes om te maken. Het bakken in de oven duurt eigenlijk het langst. En daarop gaat natuurlijk een heerlijke roomkaastopping met maple syrup…..yummy.
Je kunt ze eventueel de avond ervoor alvast rollen en in een ovenschaal leggen en dan de volgende morgen afbakken. Dan heb je er ’s morgens helemaal geen werk aan.
Dus als jij eens een bijzonder ontbijt of brunch wilt maken, maak deze broodjes dan. Weet zeker dat ze er dan vaker om zullen vragen.

 

Wij houden ervan om op zondagmorgen uitgebreid te ontbijten. Soms is het zo laat dat het dus een brunch wordt. Dan slaan we de lunch gewoon over. Als je onder ‘categorie’ Ontbijt zoekt op de site vind je allerlei lekkere ontbijtrecepten. Van gezond tot deze niet zo gezonde cinnamon rolls. Van zelf brood maken tot aan smoothies, mugcakes, muffins, gezonde ontbijttaartjes, zelfgemaakte granola, pancakes, heerlijk belegde crackers, zelfgemaakte jams, chiapudding tot aan overnight oats. Voor ieder wat wils, zoek het maar eens op.
En ik heb ook een blog geschreven over hoe belangrijk ontbijten is voor je.

 

 

Recept Super simpele cinnamon rolls: