Ontbijt je wel?

Ontbijt je wel?

Vroeger wisten ze al dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is, daar komt ook het gezegde vandaan: ‘ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar’.

Ontbijt je wel?

In deze tijd dat iedereen het te druk heeft en ontzettend veel haast heeft ’s morgens, schiet het ontbijt er regelmatig bij in. En dat is jammer want een goed ontbijt is het halve werk!

Je kent het wel … zo halverwege de morgen krijg je een ontzettende honger. Grote kans is dat je dan een koekje of iets anders bij de koffie gaat nemen om deze trek te stillen.

Het is zelfs zo dat als je niet ontbijt, dit je de hele dag blijft achtervolgen en je ’s middags ook weer een dip kunt krijgen waardoor je sneller geneigd bent te gaan snaaien.

 

Nu moet je niet zoals veel Amerikanen of Engelsen doen, vette eieren met spek, worstjes, aardappelen, doughnuts of pannenkoeken gaan eten in de morgen.

Maar een goed en gezond ontbijt zorgt ervoor dat je energiek naar je werk/school gaat, je beter kunt concentreren en veel productiever bent. En niet onbelangrijk hierdoor eet je minder later op de dag. En daar komt de niet te zware lunch als een koning en lichte avondmaal als diner weer om de hoek. Een goed ontbijt schijnt zelfs te helpen bij overgewicht!

 

Dus als je ’s morgens te druk bent of teveel haast hebt, maak dan ’s avonds je ontbijtje vast klaar. Hoe makkelijk is het om de avond ervoor een smoothie te maken en deze afgedekt in de koelkast te zetten. Dan trek je de volgende morgen je beker uit de koelkast en hoppa je hebt je vitamientjes en vezels al naar binnen gewerkt. Deze blauwe bessen smoothie of smoothie met peer, minneola, kiwi en nectarine zijn heel erg lekker.

 

Of wat dacht je van ‘overnight oats’, havermout vlokken in vloeistof geweekt waarin je vers of gedroogd fruit doet. Zet dit afgedekt in de koelkast en je hebt ’s morgens een heerlijke stevige start van de dag. Maak een overnight oats met kokosmelk of frambozen of overnight oats met choco, cranberry’s, noten en banaan.

 

Wat ook erg lekker en gezond is, zijn puddingen gemaakt van chiazaadjes. Deze moeten geweekt worden en daarom ’s avonds gemengd is ’s morgens genieten. Een paar ideeën hiervoor zijn: chiapudding met bloedsinaasappel en yoghurt of chiayoghurt met peer en kaneel.

 

Wat ik ook nog wel eens wil doen is muffins bakken. Deze hoeven echt niet ongezond te zijn. Als je niet teveel suiker en witmeel gebruikt, kan dit ook een goede start van de dag zijn. En wederom….je maakt ze van te voren klaar en je hebt er in de morgen geen werk aan, ja behalve opeten dan. Probeer eens pastinaak muffins of muffins met banaan, kokos en mango.

 

Of wat dacht je van yoghurt met pluotcompote en granola, yoghurt met verse vijgen en granola en iets heel anders deze zelfgemaakte mueslirepen.

 

Variatie is het toverwoord; eet niet elke morgen hetzelfde maar varieer in eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels. Ik denk dat ik jullie genoeg keuze heb gegeven.

Zelf aan de slag met een Proteine dieet producten? Check de website van Proday en laat je informeren.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge
Recente reacties

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden