Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten

Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten

Deze Tulband met cranberries, chocola en hazelnoten is een echte traktatie met de feestdagen. Alle smaken van december zitten erin. Je kunt de cake vullen met wat jij lekker vindt, neem bijvoorbeeld rozijnen of dadels in plaats van gedroogde rozijnen, pecannoten of walnoten en/of kaneelpoeder. Ik heb geroosterde en fijngehakte hazelnoten gebruikt omdat ik die […]

Feestelijke chocolade met dronken cranberries

Feestelijke chocolade met dronken cranberries

Deze feestelijke chocolade met dronken cranberries is even een klusje maar dan heb je ook wat. Het klusje zit em in het apart smelten van de drie verschillende soorten chocolade voor de topping. Maar als je het gemaakt hebt en deze goddelijke chocolaatjes geproefd hebt, ben je al het werk vergeten. Maak ze voor een […]

Chocolade pindakaas bonbons

Chocolade pindakaas bonbons

Ken jij die Reese peanut butter cups? Ik ben er helemaal verslingerd aan. Ik kan ze gelukkig niet kopen in ons dorp anders zou ik ze teveel eten. Maar nu heb ik ze zelf gemaakt, nou niet helemaal zoals het origineel. Maar deze chocolade pindakaas bonbons komen qua smaak aardig in de buurt.   Bonbons […]

De perfecte ribeye steak

De perfecte ribeye steak

Wij zijn gek op een goede biefstuk op zijn tijd. Maar dan moet het wel een lekker en verantwoord stukje vlees zijn. Als ik een goede steak wil hebben, dan bestel ik dat bij Beef&Steak. Gisteravond aten wij de perfecte ribeye steak en ik ga jou vertellen hoe jij die ook zo kunt bereiden.   […]

Kalkoenbouten in rode wijn

Kalkoenbouten in rode wijn

Jaarlijks bereid mijn moeder een hele grote kalkoen met de Kerstdagen voor ons. En altijd is het vechten om de kalkoenpoten, want stiekem vinden wij dit het lekkerst. Nu zag ik op de site van Beef&Steak hele kalkoenbouten en dacht, die ga ik bestellen. Het lekkerste vlees van de kalkoen, zonder een hele kalkoen te […]

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes

Wil je eens een ander stamppotje maken, probeer dan deze stamppot van geroosterde broccoli en tomaatjes. Door de broccoli te roosteren in de oven, krijgt het een hele andere en veel meer smaak dan als je de broccoli kookt. Dit stamppotje heeft ook nog een geheim ingrediënt, wat dat is lees je hieronder. Het is […]

Mango taartje met kokos

Mango taartje met kokos

En weer een leuke recepten swap, georganiseerd door Mandyandmore. Ik mocht deze keer een recept uitzoeken van Esthers-Keuken. Omdat mijn man, net zoals die van haar, gek is op mango was de keuze snel gemaakt. En alles waar kokos in zit, vind ik te lekker. Het is dus een mango taartje met kokos geworden.   […]

Rode kool met appels en steranijs

Rode kool met appels en steranijs

Een heerlijke ouderwetse groente, neem er de tijd voor om deze rode kool met appels en steranijs te maken. Je zult iedereen hiermee een plezier doen. Maak het bijvoorbeeld met de feestdagen, heerlijk bijgerecht bij geroosterd vlees, kip of kalkoen.   Kool   Ik wil het eens met jullie hebben over de verschillende koolsoorten. Sommige […]

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Duivenborst met zwarte knoflookjus

Het is herfst en weer tijd voor wild. Wilde duif deze keer, een heerlijk gerecht voor de echte liefhebber. Ik heb duivenborst met zwarte knoflookjus gemaakt en manlief – die nog nooit duif gegeten had – zei dat dit het lekkerste was wat hij tot nu toe had gegeten. Wat een compliment! Dit gerecht is […]

Romige mosselsoep met kerrie

Romige mosselsoep met kerrie

Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden