Knolselderij en wortelpuree. Maak eens in plaats van een aardappel

Knolselderij en wortelpuree

Ik heb toch een heerlijk puree recept voor jullie. Deze romige knolselderij en wortelpuree zal het goed doen met de feestdagen. Extra romige puree, daar kan geen aardappelpuree tegen op. Nou ja behalve een heerlijke luchtige aardappelmousseline dan. Het voordeel van deze puree is dat je verder geen groenten meer hoeft te serveren bij een […]

Preisoep met peterselie-olie

Preisoep met peterselie-olie

Prei krijgt meestal niet de hoofdrol in onze keuken, het wordt vooral gebruikt als smaakmaker. En dat is jammer, want prei is niet alleen lekker, het is helemaal niet duur en daarbij ook nog eens een gezonde groente. Ik heb een heerlijke romige preisoep met peterselie-olie gemaakt die je beslist eens moet proberen.   Prei […]

Klassieke rode wijnsaus

Klassieke rode wijnsaus

Ik had een klassieke rode wijnsaus gemaakt en kwam erachter dat dit recept nog niet op de site stond. Snel een foto gemaakt van de saus en het recept uitgeschreven voor jullie. Ik maak de saus zo vaak, dat ik het met mijn ogen dicht kan maken. Maar ik stond er helemaal niet bij stil […]

Kabeljauw met butter en eek

Kabeljauw met butter en eek

Ik had nog nooit van butter en eek gehoord, maar er was iemand zo vriendelijk om mij hierop te wijzen via mijn site. Butter en eek is een typische saus uit Volendam en bestaat uit slechts twee ingrediënten, namelijk boter en azijn. Deze heerlijke saus wordt natuurlijk bij vis geserveerd. Ik heb Kabeljauw met butter […]

Eénpersoons Beef Wellington

Eénpersoons Beef Wellington

Dit jaar wordt het een vreemde Kerst. Normaal zouden wij met het hele gezin, mijn moeder, broer, zussen met aanhang en kinderen de Kerst vieren. Maar dit jaar wordt het Kerst in kleine gezelschappen. Ik wilde dit jaar eindelijk eens een grote Beef Wellington maken voor de familie, maar ja dat is alleen maar leuk […]

Vleesjus zelf maken

Vleesjus zelf maken

Een jus maak je meestal van het braadvet van het vlees, hieraan voeg je dan wat water of bouillon toe en brengt dit aan de kook. Schraap ondertussen het aanbaksel van de bodem van de pan, dit geeft de jus een lekkere smaak. Maar voor de feestdagen gaan we een lekkere culinaire vleesjus zelf maken. […]

Varkenshaas met heerlijke chutney

Varkenshaas met heerlijke chutney

Deze varkenshaas met heerlijke chutney is een feestelijk gerecht. Serveer het tijdens een speciaal etentje of met de feestdagen. Ik heb een Kweepeer en cranberry chutney bij de varkenshaas gemaakt en dit smaakte er perfect bij.   Chutney   De kweepeer en cranberry chutney kan je ruim van te voren bereiden. Als je deze in […]

Eendenborst met kersensaus

Eendenborst met kersensaus

Deze eendenborst met kersensaus is een feestelijk gerecht. Serveer het dan ook op een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Zowel in de kersensaus en op de eendenborst heb ik 5-spice kruiden gebruikt, dit geeft het net een extra smaak en iets feestelijks.   Eendenborstfilet   Ik koop mijn eendenborstfilets online bij . Dit […]

Cranberry ricotta tulband

Cranberry ricotta tulband

Deze cranberry ricotta tulband is een heerlijke cake om te maken in de feestmaand. Gebruik verse cranberries voor deze cake, hierdoor krijgt de cake een lekker zuurtje. Cake gemaakt met lekker veel ricotta erin, geeft zo’n luchtige en smeuïge cake, echt de moeite waard om eens te proberen.   Tulband   En tulband oftewel een […]

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Je hebt aardappelpuree en je hebt een lekkere luchtige aardappelmousseline. De mousseline maak je voor speciale etentjes thuis. En jij kan deze mousseline zelf ook maken, een luchtige puree zoals je het in een restaurant eet.   Wat is het verschil tussen een puree en mousseline?   Een aardappelmousseline is een hele smeuïge en luchtige […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden