Puree van aardperen

Puree van aardperen

Deze puree van aardperen is een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk etentje. Het is lekker bij wild, kalkoen, kip of vlees. Je kunt de puree eventueel maken met een staafmixer en het daarna door een fijne zeef halen, dan krijg je een soort mousseline van aardpeer. Ik vind het wel lekker als de puree grof […]

Hollandse garnalen bisque

Hollandse garnalen bisque

In de Kerst Foodybox van Kroon op het Werk zat een bak met echte verse Hollandse garnalen van het Nederlands Visbureau. Oeps ik moest ze nog pellen, dat was even een delicaat klusje met die grote handen van mij. Maar het is gelukt, heb ze er allemaal heelhuids uit gekregen. Nu had ik een bak […]

Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade

Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade

Behalve dat je bij HelloFresh hele makkelijke maaltijdpakketten kunt bestellen, staat er op hun site ook heerlijke recepten. Zo vond ik daar een recept voor Kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto. Daar maak ik dan weer mijn eigen versie van en dat is deze Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade geworden.   Het is een feestelijk maar […]

Sticky Toffee Pudding

Sticky Toffee Pudding

Sticky Toffee Pudding is een klassiek Engels dessert. Vaak wordt er nog slagroom of ijs bij geserveerd, maar ik vind dat niet nodig. Het is zo al lekker van zichzelf en er zitten al genoeg calorieën in! Maar als je dan toch gaat zondigen, doe het dan met dit lekkere dessert.   Serveer deze Sticky […]

Fusilli alla Vodka

Fusilli alla Vodka

Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta […]

Stamppot zuurkool met spekjes en appel

Stamppot zuurkool met spekjes en appel

Heerlijk ouderwets stamppotje, maar dan met een twist. Natuurlijk kan je deze stamppot zuurkool met spekjes en appel ook nog met een rookworst serveren, maar dat hoeft niet. Als je het vegetarisch wilt houden, gebruik dan vegetarische speckjes en eventueel een vegetarische rookworst.   Je kunt de aardappelen en zuurkool samen koken, maar ik kook […]

Zoete aardappel cake met topping

Zoete aardappel cake met topping

Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens!   Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, […]

Geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto

Geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto

Door de pastinaak te roosteren, krijg deze groente nog meer smaak en komt het zoete ervan goed naar boven. Het is een romige geroosterde pastinaaksoep met palmkool pesto geworden. Je hoeft geen room toe te voegen, maar kunt wel een lepeltje room erover doen bij het serveren.   Ik heb groentebouillon gebruikt voor deze soep, […]

Zalm uit de oven met cranberrysaus

Zalm uit de oven met cranberrysaus

Deze cranberrysaus is waarschijnlijk niet de zoete cranberry compote die je verwacht. Het is een hartige en Oosterse twist op de cranberry compote, eens iets heel anders. Ziet het er niet feestelijk uit? Maak deze zalm uit de oven met cranberrysaus, je zult versteld staan van de smaken en je krijgt heel veel complimentjes.   […]

Indiase Butter Chicken

Indiase Butter Chicken

Butter chicken stond al heel lang op mijn todo kooklijstje en toen ik een aflevering van MasterChef Australië zag waar ze deze kip moesten maken om in de wedstrijd te blijven wist ik het zeker. Nu ga ik deze Indiase Butter Chicken oftewel Makhani kip maken. Bij MasterChef kregen ze er 2,5 uur! voor om […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden