Kip à la Normande

Kip à la Normande

En weer een Franse klassieker. Deze kip à la Normande is een Frans ovengerecht gemaakt van kip, spek, Calvados, cider, mosterd, crème fraîche en appels. Een echt herfstgerecht als je het mij vraagt. Een niet te moeilijk te bereiden kipgerecht met heel veel smaak erin. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder gerecht met […]

Noten en havermoutrepen

Noten en havermoutrepen

Noten en havermoutrepen zijn heerlijke snacks voor de lekkere trek tussendoor. Niet per se helemaal gezond omdat er roomboter en aardig wat maple syrup in zit. Je kunt dit eventueel vervangen door kokosolie en agavesiroop of een ander zoetmiddel.   Havermout   Je kunt havermout voor zoveel verschillende recepten gebruiken: ‘s morgens als ontbijt de […]

Witlofschotel met puree uit de oven

Witlofschotel met puree uit de oven

Wij zijn gek op witlof en toen ik witlof en kruimige aardappelen uit onze eigen polder ontving kwam ik tot de ontdekking dat ik nog helemaal geen witlofgerecht uit de oven op de site had staan. Hoog tijd om dit eens te maken. Het is een witlofschotel met puree uit de oven geworden. De puree […]

Broodpudding van vruchtenbrood

Broodpudding van vruchtenbrood

Ik mocht diverse producten uit onze mooie Flevopolder ontvangen. Zo zat er o.a. een Vruchtenbol van bakkerij Het Zonnelied, Eieren van Van der Weele en Kornoelje jam van Almeerse Weelde in de box. En omdat ik het leuk vind om dit soort producten met elkaar te combineren, heb ik er een heerlijke broodpudding van vruchtenbrood […]

Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter

Gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter

Zoals jullie weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom komen er diverse Amerikaanse recepten voorbij op mijn site. Zo ook deze in de oven gepofte zoete aardappel met tahin-misoboter. Dit gerecht is ook perfect voor de barbecue.   Ik heb deze keer een zoete aardappel gebruikt in plaats van ‘gewone’ aardappelen. Het hartige […]

Paarse zoete aardappelpuree

Paarse zoete aardappelpuree

Ik zag weer eens paarse zoete aardappelen liggen bij mijn groenteboer en heb er gelijk een paar grote van gekocht. Van een deel heb ik een soep gemaakt en van de rest deze heerlijke paarse zoete aardappelpuree met blauwe kaas en pecannoten. Een leuk bijgerecht om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Mocht je […]

Vegetarische maïs ribbetjes

Vegetarische maïs ribbetjes

Ik mocht verse suikermais uit de polder ontvangen. Wat ga je ermee doen? Maïskolven op de barbecue is erg lekker, maar ik wilde er iets bijzonders van maken. Het zijn deze heerlijke vegetarische maïs ribbetjes geworden. Corn ribs worden deze ‘spareribs’ gemaakt van maïskolven ook wel genoemd. Je kunt ze op de barbecue, in de […]

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Toast met scrambled eggs en zalmforel

Ik heb een hele luxe toast voor jullie. Maak het op een zondagmiddag, een speciale dag of zomaar. Deze toast met scrambled eggs en zalmforel is een verwengerecht, je zou het zelfs als avondeten kunnen maken.   Scrambled eggs   Roerei oftewel scrambled eggs is een heerlijke manier om eieren te bereiden. Het is een […]

Bospeen geroosterd in boter en knoflook

Bospeen geroosterd in boter en knoflook

Deze bospeen geroosterd in boter en knoflook is een ontzettend lekkere en simpele manier om wortelen te bereiden. Als je gek bent op knoflook, dan moet je dit recept beslist eens proberen. Een feestelijke en heerlijke manier om bospeen te serveren.   Wortelen   Niets zo Hollands als oranje wortelen. Je hebt de grote winterwortelen […]

Appel en peercompote

Appel en peercompote

Ik mocht weer lekkere appels en peren van onze lokale appelboer ontvangen. Tevens had ik nog heerlijke appelsap van hun in huis. Hiermee heb ik deze lekkere appel en peercompote zonder toegevoegde suiker gemaakt. Een compote met hele partjes appel en peer, lekker bij hartige zowel als zoete gerechten.   Compote   Ik vind compote […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden