Deze pinsa alla vodka met burrata is perfect voor een gemakkelijke doordeweekse maaltijd. Rijke en zijdezachte wodkasaus met die romige burrata op een schilferige en boterachtige korst van de pinsa. Je hoeft zich ook geen zorgen te maken over het deeg, de pinsa bodem koop je namelijk kant-en-klaar! Eenvoudig en heerlijk. Ik heb voor het eerst pinsa gegeten en het is fantastisch. Beschamend gemakkelijk. Lepel de saus erop, voeg de burrata toe en bak het tot het super krokant en goudbruin is. Er is gewoon geen betere keuze op een drukke doordeweekse avond of zelfs in het weekend als je geen zin hebt om te koken. Serveer het met een lekkere groene salade erbij en je hebt een complete maaltijd.

 

Pinsa

 

De pizza variant pinsa is de laatste tijd aardig populair aan het worden. Het is een variant van pizza die je maakt met een mix aan bloemsoorten, veel water en een lange rijstijd. Het deeg wordt daardoor super luchtig en heel licht verteerbaar en daarom is het zo lekker.
Pinsa zit een beetje tussen pizza en focaccia in. Het heeft een ovale of rechthoekige vorm, een knapperige korst en een luchtige, zachte binnenkant. De manier waarop het deeg gemaakt wordt, geeft luchtigheid en licht verteerbaarheid aan de pinsa.

 

Traditioneel pizzadeeg wordt meestal gemaakt van alleen tarwebloem. Voor pinsa wordt een mix gebruikt van tarwebloem, sojabloem en rijstebloem. De pinsa bodem die ik gekocht heb, is gemaakt van zuurdesem. De sojabloem geeft het deeg zijn brosheid.
Deeg voor pinsa is veel ‘natter’ dan traditioneel pizzadeeg, het bevat zo’n 75 tot wel 85% water. Pizzadeeg bevat meestal ergens tussen de 53 en 65% water. Het hoge waterpercentage en de lange rijstijd maakt het pinsadeeg licht verteerbaar.
De pinsa bevat minder koolhydraten (en dus calorieën) dan het traditionele pizzadeeg.

 

Alla vodka

 

De beroemde tomatensaus met wodka wordt normaal gebruikt bij pasta. Maar ik ben zo dol op deze saus geworden, dat ik het nu uitgeprobeerd heb op de pinsa. En dat was hemels kan ik jullie verklappen.
Normaal ben ik niet zo dol op tomatensaus, maar deze is echt top!
De saus is zo lichtzoet, hartig, zijdezacht en zo rijk.

 

Burrata

 

Burrata is het romige zusje van mozzarella. Eigenlijk is het mozzarella waarin nog extra room wordt gespoten. Je kunt de burrata op deze pinsa ook vervangen door mozzarella.

 

Tips:

Pinsa alla vodka met burrata

Van de rest van de saus heb ik ook nog heerlijke bladerdeeghapjes alla vodka gemaakt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pinsa alla vodka met burrata: