Geroosterde flespompoen met feta

Geroosterde flespompoen met feta

Het is winter en de pompoenen zijn nog steeds volop verkrijgbaar. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben dol op deze zoete groente en kan er geen genoeg van krijgen. En daarom heb ik nu weer een nieuw recept voor jullie. Deze heerlijke geroosterde flespompoen met feta kan je heel goed […]

Gele bietjes met burrata en hazelnootdressing

Gele bietjes met burrata en hazelnootdressing

Ik ben gek op gekleurde bietjes en daarom vind je wel een paar recepten hiermee op de site. Vandaag heb ik gele bietjes gekocht en deze in rode bietensap gekookt. De bietjes worden dan mooi rood aan de buitenkant en van binnen zijn ze nog geel. Hiermee heb ik deze heerlijke salade met gele bietjes […]

koningsoesterzwammen

Pastinaaksoep met saffraan

Ik had eens op een kookprogramma op TV een pastinaaksoep met coquilles voorbij zien komen. Superlekker en feestelijk natuurlijk en leuk om te maken met de feestdagen, maar die coquilles zijn wel aardig prijzig. Nu heb ik pastinaaksoep met saffraan en nep ‘coquilles’ gemaakt van plakken king boleet paddenstoelen oftewel koningsoesterzwammen en deze in de […]

Gevulde kalkoen rollade

Gevulde kalkoen rollade

Elke vierde donderdag van november wordt er in de Verenigde Staten Thanksgiving gevierd. Het is een soort dankdag voor het gewas. De Amerikanen hebben dan vrij en vieren uitgebreid feest met de familie. De tafel wordt feestelijke gedekt en er wordt meestal wel gevulde kalkoen geserveerd, daarom wordt het ook wel Turkey Day genoemd. Daarbij […]

Gnocchi met pompoen in roomsaus

Gnocchi met pompoen in roomsaus

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch comfort gerecht voor jullie. Deze gnocchi met pompoen in roomsaus is zo’n gerecht wat je graag wilt eten als de pompoenen in het seizoen zijn en als het koud is buiten. Lekker zoet door de pompoen en hartig door de blauwe kaas die door de romige saus gaat. Daarbij […]

Pizza met king boleet paddenstoelen

Pizza met king boleet paddenstoelen

Zeg je herfst dan zeg je paddenstoelen. In deze tijd zijn er behalve de gekweekte paddenstoelen ook de wilde paddenstoelen verkrijgbaar. De gekweekte paddenstoelen zijn het hele jaar verkrijgbaar, maar de herfst is echt de tijd voor de meeste wilde paddenstoelen. Ik had heel veel soorten paddenstoelen bij mijn groenteboer gekocht, een deel heb ik […]

Stamppotten zonder aardappels

Pompoenstamppot met knolselderij

We stampen wat af in Nederland. En dan heb ik het over de stamppotten, een van de oudste en bekendste oer-Hollandse gerechten. Waar je vroeger de klassiekers had zoals stamppot boerenkool, andijvie, hete bliksem, zuurkool en hutspot, maken we tegenwoordig van allerlei soorten groenten een stamppotgerecht. Ik heb nu een vegetarische pompoenstamppot met knolselderij, hazelnoten […]

Succotash

Succotash

Dit klassieke recept uit het zuiden van Amerika is een fijne manier om lekker veel groente in te verwerken. Succotash is een gezond en lekker groentegerecht met een lange historie uit de zuidelijke staten van de USA. Een kleurrijk bijgerecht waarmee je een behoorlijk portie groente naar binnen krijgt. Hier is mijn versie van dit […]

Ribkarbonade met knoflook en salie

Ribkarbonade met knoflook en salie

Heel af en toe eten wij een karbonaadje en dan moet het ook wel een lekkere zijn. Deze ribkarbonade met knoflook en salie heeft heel veel smaak en is in een mum van tijd klaar. Klinkt goed toch? Met een paar simpele kruiden zoals rozemarijn en salie en daarbij de knoflook en citroen, maak je […]

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Langzaam gegaarde lamsbout uit de oven

Wij zijn gek op lamsvlees en ik heb me nu eindelijk gewaagd aan een lamsbout. Je kunt lamsbout op twee manieren garen. Je roostert de lamsbout ongeveer een uur in de oven tot het een kerntemperatuur van ongeveer 70˚C heeft bereikt en serveert deze dan mooi rosé. Of je gaart hem op lage temperatuur ongeveer […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden