Ik heb toch een heerlijk vegetarisch comfort gerecht voor jullie. Deze gnocchi met pompoen in roomsaus is zo’n gerecht wat je graag wilt eten als de pompoenen in het seizoen zijn en als het koud is buiten. Lekker zoet door de pompoen en hartig door de blauwe kaas die door de romige saus gaat. Daarbij nog knapperig gebakken salieblaadjes, dit wil je proeven.

 

Gnocchi

 

Gnocchi (spreek je uit als: njokkie) is een Italiaanse pastasoort. De smaak zit tussen pasta en aardappelpuree in. Het zijn zachte deegkussentjes gemaakt van aardappel, bloem en ei en het is vrij neutraal van smaak. Ideaal om op smaak te brengen met een lekkere romige saus, zoals deze blauwe kaassaus. Het is comfort food op z’n best.
Wij zijn er gek op en daarom staan er diverse gnocchi recepten op de site.

 

Gnocchi wordt in Italië meestal als voorgerecht genuttigd, maar in ons landje maken we er een hoofdgerecht van. Deze pastasoort is snel gaar, kook het in heet water met zout. Als de gnocchi komt bovendrijven zijn ze al gaar.
Je vindt ze vers of gedroogd in de supermarkt.

 

Zowel de gnocchi als de saus zijn makkelijk en snel te bereiden, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. Ik heb het nu vegetarische gehouden, maar je kunt er natuurlijk ook nog gebakken spekjes, kip- of ham reepjes in de saus verwerken.

 

Je kunt gnocchi ook zelf maken, deze Zoete aardappelgnocchi met zwarte knoflook en nagelhout is superlekker.

 

Pompoen

 

Gebruik een flespompoen voor dit recept, die zijn makkelijk te schillen en te snijden. En uit deze pompoen krijg je het meeste vruchtvlees. Je kunt de pompoen gaar roosteren in de oven, hierdoor wordt het zoeter en intenser van smaak. Maar je kunt de pompoenblokjes ook koken, dan zijn ze wat sneller gaar.

 

Topping

 

Salie en pompoen zijn een match in heaven en daarom heb ik ze gebruikt in dit gerecht. Als je de salieblaadjes even aanbakt in hete olijfolie, worden ze lekker knapperig.

 

Daarnaast is het lekker om nog iets krokants op het gerecht te serveren in de vorm van
zaden of noten. Ik heb een zadenmix van Good4U erop gebruikt, namelijk de Salad Topper in de smaak Super Seeds.
Maar geroosterde en gehakte hazelnoten zijn er ook lekker bij.

 

Tip:

 

Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas in de saus.

 

 

Recept Gnocchi met pompoen in roomsaus: