Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg.

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg

Deze feestelijke hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg zijn heel erg leuk om als voorgerecht te serveren of als hapje bij een borrel. Het zijn kleine hapjes, serveer ze op een leuk schoteltje met een klein bestekje erbij.   Blauwe kaas   Ik heb een Roquefort kaas hiervoor gebruikt, maar je kunt ook […]

Pizza met blauwe kaas en salade

Pizza met blauwe kaas en salade

Wij zijn gek op pizza’s en meestal maak ik ze zelf. Toen ik die mooie rode pizzabodems bij de Lidl zag liggen, was ik toch wel nieuwsgierig naar de smaak hiervan. Ik had nog niet eerder deze pizzabodems gemaakt van groenten gegeten en wilde het dus proberen. Alleen al om de kleur zou je ze […]

Wagyu burger met gefrituurde uiringen

Wagyu burger met gefrituurde uiringen

Een Wagyu burger is niet zomaar een burger, dit is een top burger! Het vlees voor deze burger is afkomstig van de Wagyurund, een exclusief vleesrund met een hele speciale smaak. Bereid deze speciale burger als een steak, grill het op hoog vuur en serveer het medium (rare). Als je iemand wilt verwennen, maak dan eens […]

Cracker met blauwe kaascrème, ham en appel

Cracker met blauwe kaascrème, ham en appel

Een van die leuke driehoekige knäckebröd deze keer belegd met Serrano ham, een crème gemaakt van Stilton kaas en dunne plakjes appel. Deze cracker met blauwe kaascrème, ham en appel is een lekkere frisse combinatie geworden door de appel. Het zoute van de kaascrème en de ham maakt het een heerlijke cracker voor de hartige […]

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Winterse salade met citrus en blauwe kaas

Deze winterse salade met citrus en blauwe kaas heb ik zo genoemd omdat er rode kool en bloedsinaasappels in verwerkt zijn. Dit zijn seizoensproducten die we graag in de winter eten. Ik heb ze nu gecombineerd in een heerlijke salade.   Als je niet van blauwe kaas houdt, gebruik dan een andere kaassoort die jij […]

Geroosterde hele knolselderij

Ja,ja, ik ben ook aan de hele geroosterde groenten. Zo zie je vaak hele bloemkool of andere groenten geroosterd in de oven voorbijkomen. Ik heb een geroosterde hele knolselderij bereid in de oven, maar dit kan natuurlijk ook met bijvoorbeeld een koolraap, koolrabi, of een hele rode of witte kool. Zo’n stoere knolselderij uit de […]

Hartige taartjes met rode spitskool

Hartige taartjes met rode spitskool

Deze hartige taartjes met rode spitskool is een heerlijk vegetarisch gerecht. Serveer het tijdens een etentje thuis en je zult vegetariër en vleeseter hiermee een plezier doen. Je kunt natuurlijk ook een grote hartige taart ervan maken, plak dan de bladerdeeg plakjes aan elkaar. Het is een feestelijk taartje en de bereiding valt reuze mee. […]

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Deze saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries zijn een lekkere hartige traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Laat alleen wel een dag van te voren de cranberries marineren in de rode port, zodat zij zich lekker kunnen volzuigen met deze zoete wijn. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg […]

Portobello burger

Portobello burger

Als je eens een lekkere vegetarische burger wilt serveren maak dan deze Portobello burger. En geloof me, je zult het vlees niet missen. Deze portobello paddenstoelen zijn heel erg ‘vlezig’ waardoor ze goed geschikt zijn als alternatief voor een hamburger. Ik ben gek op blauwe kaas, daarom heb ik dit gebruikt over de burger. Als […]

Rode biet spaghetti met balsamico en blauwe kaas

Rode biet spaghetti met balsamico en blauwe kaas

Ik had bij een biologische boer een paar hele lange bieten meegenomen. Hier moest ik natuurlijk iets bijzonders mee doen! Maar ja wat ga je er dan mee maken? Ineens had ik het ….. aangezien ik de laatste tijd nogal bezig geweest was met de spiralizer, leek het mij wel een leuk idee om die […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden