Wij zijn dol op Buffalo chicken en het is een van mijn favoriete smaakcombinaties, hier krijg ik regelmatig trek in. Deze vegetarische Buffalo kip taco tubs met een salade, blauwe kaas en zelfgemaakte ranchsaus zal je versteld doen staan. Vol van smaak en bovendien super simpel om te maken. Je zult het geweldig vinden om de taco-avond af te wisselen met deze vegetarische taco’s. Dit recept is er een waar je hele gezin elke avond van de week van zal genieten.

 

Of je deze taco’s nu wel of niet voor meerdere personen serveert of gewoon een batch voor jezelf maakt, je zult genieten van de smaakexplosie en verscheidenheid aan texturen die deze mini taco tubs te bieden hebben. Lekker gebakken vegetarische kip in een zelfgemaakte Buffalo saus en vervolgens gevuld in een mini taco tub die wordt overgoten met een ranchdressing en verkruimelde blauwe kaas.

 

Buffalo chicken

 

Hubbie heeft 26 jaar in Amerika gewoond en daarom staan hier regelmatig Amerikaanse recepten op tafel. Zo ook Buffalo chicken wings, geserveerd met een bleu cheese dip en selderijstengels volgens Amerikaanse traditie.
Buffalo chicken wings zijn ongepaneerde kippenvleugels die gefrituurd worden, daarna gerold in een specerijenmix en dan weer gedoopt worden in een pittige Buffalo saus. Ze worden meestal geserveerd als borrelhapje in de Amerikaanse restaurants. Superlekker!
En probeer dan ook eens deze Pizza met Buffalo kip, Buffalo kip gehaktbrood en Stokbroodje met Buffalo gehaktballetjes.

 

Vegetarische vleesvervangers

 

Wij zijn echte flexitariërs en eten daarom ongeveer drie keer per week geen vlees of vis. Maar wij zijn niet zo dol op de vegetarische vleesvervangers. Enkele uitzonderingen daargelaten, zoals de vegetarische kipstukjes. Die zijn nog wel te pruimen, vooral met die lekkere pittige saus.

 

Taco’s

 

De mini taco tubs die ik gebruikt heb in dit recept, zijn superhandig. Je vult ze met van alles en daarna kan je ze lekker uit het vuistje eten. Dit is wat prettiger eten dan die krokante taco schelpen, die vallen na één hap al uit elkaar.
Je kunt ook kleine (of grote) tortilla’s kopen en deze even aan beide kanten in een pan roosteren. Vul ze en vouw ze dan dubbel.

 

Tip:

 

Het recept voor de ranchdressing* vind je hier.

 

 

Recept Vegetarische Buffalo kip taco tubs: