Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]
Ik had nog een lekker stuk gegrilde steak over van de barbecue. En dat vind ik helemaal niet erg, want hier kan ik altijd weer iets lekkers van maken. Zoals deze heerlijke steaksalade met aardappel en boontjes, een complete maaltijdsalade gemaakt van restjes. Want ja de aardappeltjes en boontjes lagen ook nog in de koelkast. […]
Manlief is gek op Caesar salade en daarom maak ik het regelmatig. Elke keer weer net even anders en deze keer heb ik een Caesar salade met gegrilde zalm gemaakt, want hij is ook gek op zalm. Twee van zijn favorieten gecombineerd in een gerecht. Caesar salade Caesar salade is afkomstig van chef Caesar […]
Manlief is gek op Caesar salade, dat at hij namelijk heel vaak toen hij nog in Amerika woonde. Daarom staat het hier nog wel eens op het menu. Deze keer heb ik een gegrilde Caesar salade met kip gemaakt. De sla en de kip is gegrild in een grillpan en dat geeft een lekkere rokerige […]
Ik vond nog een oud recept van mij welke ik nog niet eens op de site had staan. Deze gegrilde cajun zalm en baby romaine is te lekker om niet te delen met jullie. Lekker krokante en pittige gegrilde zalm met een romaine sla die ook gegrild wordt. Daarbij nog heerlijke gebakken aardappeltjes en een […]
Zijn ze niet schattig, deze kleine Caesar slaschuitjes met kip. Het is een Caesar salade maar dan op een andere manier geserveerd. Leuk als voorgerecht of om zelfs te serveren als borrelhapje. Wij zijn gek op Caesar salade, ik denk dat dit hapje wel vaker hier op tafel zal komen. Lekker snel en makkelijk te […]
Voor deze slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost gaar je de kipfilets heel lang in de oven tot het bijna uit elkaar valt. Dan kan je het kippenvlees met 2 vorken uit elkaar trekken. Dit noemen ze ‘pulled’ in Amerika. Vooral pulled pork is daar erg populair. Het vlees wordt zo lang heel zachtjes […]