Manlief is gek op Caesar salade, dat at hij namelijk heel vaak toen hij nog in Amerika woonde.
Daarom staat het hier nog wel eens op het menu. Deze keer heb ik een gegrilde Caesar salade met kip gemaakt. De sla en de kip is gegrild in een grillpan en dat geeft een lekkere rokerige smaak aan deze salade. Een klassieke salade met een twist.

 

Ik kwam tot deze twist omdat ik pas een Gegrilde cajun zalm en baby romaine sla gemaakt had. Hierbij had ik de sla ook al gegrild en dat was zo lekker dat ik het nog eens maken wilde. Maar nu dan in deze klassieke salade.

 

Caesar salade

 

Caesar salade is afkomstig van chef Caesar Cardini die een salade in elkaar flanste van ingrediënten die nog voorradig waren. Toen men voor deze salade terug kwam, had hij een befaamd gerecht te pakken en noemde het Caesar salad. Oftewel de salade van Caesar. De salade is ontzettend populair in Amerika en staat wel op elke menukaart. De salade wordt gemaakt van romaine sla, croutons, knoflook, Parmezaanse kaas en een gekookt ei.
Natuurlijk kan je er nog allerlei ingrediënten aan toevoegen zoals kip en spekjes zoals ik nu gedaan heb, tomaten, feta, etc.

 

Dressing

 

De karakteristieke smaak van de Caesar komt van de dressing. De originele dressing voor deze salade is gemaakt van eidooier, Dijonmosterd, Parmezaanse kaas, ansjovis, knoflook, citroen, Worcestershiresaus, olie en lekker veel peper uit de molen. Deze dressing is echt een smaakbommetje. De dressing is natuurlijk ook lekker op andere salades of bij rauwkost.
Ik heb een dressing gemaakt met als basis Griekse yoghurt. Deze heeft wat minder calorieën dan de originele saus.

 

Tips:

 

Ik had nog twee gegrilde kipfilets liggen, daarom was deze salade zo snel gemaakt. Je kunt de kipfilets van te voren grillen of bakken, laat ze dan afkoelen voor deze salade.

 

 

Recept Gegrilde Caesar salade met kip: