Ik vond nog een oud recept van mij welke ik nog niet eens op de site had staan. Deze gegrilde cajun zalm en baby romaine is te lekker om niet te delen met jullie. Lekker krokante en pittige gegrilde zalm met een romaine sla die ook gegrild wordt. Daarbij nog heerlijke gebakken aardappeltjes en een pittige yoghurtsaus, dit wil je proberen!

 

Zalm

 

Wij zijn gek op deze vis en daarom staat het ook regelmatig op het menu in huize culinea. Als jij ook zo gek op zalm bent, zoek dan maar eens op de site naar alle andere zalmrecepten.
Zalm is een vette vissoort met veel Omega-3, wat erg goed voor ons.
Het is een veelzijdige vis, je kunt het op vele manieren bereiden.
En zalm bakken is helemaal niet moeilijk, vooral niet als de huid er nog aan zit. De huid beschermt de vis, waardoor het bijna niet mis kan gaan.
Bak de vis op de huidzijde in een beetje olie in een antiaanbakpan op middel vuur. Laat de zalm liggen in de pan en ga het niet bewegen. Als je de zalm op de huid bakt, kan je precies zien tot hoever hij gaar is. Als de vis halverwege gegaard is, draai je de zalm voorzichtig om en zet je het vuur op de laagste stand. Na enkele minuutjes is hij dan gaar. Het lekkerst is het als de zalm nog een heel klein beetje glazig is van binnen.

 

Aardappelen*

 

Ik heb voor deze gebakken aardappelblokjes een iets kruimige aardappel gebruikt. Lees in mijn blog Aardappelsoorten alles over de verschillende soorten aardappelen en waar je ze het beste voor gebruiken kunt.

 

Sriracha saus**

 

Ik ben gek op de pittige Thaise Sriracha saus. De saus wordt gemaakt van chilipepers, knoflook, azijn, zout en suiker. Wees er voorzichtig mee, want het kan behoorlijk scherp zijn. Lekker bij vis, zeevruchten, kip of in een sausje zoals deze.
Je vindt deze saus in de supermarkt. Kan je het niet vinden, vervang het dan door sambal.

 

 

Recept Gegrilde cajun zalm en baby romaine: