Koolsalade met rammenas en appel

In de lokale groentebox, de Flevourbox, van februari zaten natuurlijk winterse groenten. Veel lekkere kool en knolgroenten uit onze Flevopolder. De helft van de witte kool had ik al gebruikt in een Witte kool, bonen en tomatensoep, maar ja dan blijft er nog een stuk over. Gelukkig blijven kolen heel lang houdbaar. Nu heb ik […]

Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept

Prei vinaigrette

De prei was in de aanbieding en dat was voor mij een mooi excuus om eens deze prei vinaigrette te maken. Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept. Een klassieker die het nog steeds goed doet moet ik zeggen. Het toch wel een van de lekkerste manieren om prei te bereiden. En met dit gerecht […]

Andijviestamppot met fenegriek kaas

Andijviestamppot met fenegriek kaas

Ik ben gek op andijviestamppot en kwam tot de ontdekking dat ik hiervan maar een recept heb staan op de site. Vandaag heb ik een heerlijke andijviestamppot met fenegriek kaas gemaakt, dit was zo lekker dat ik gelijk het recept maar heb uitgeschreven voor jullie. Je kunt er ook een vegetarische variant van maken door […]

Salade met boerenkool en pompoen

Salade met boerenkool en pompoen

Het is herfst en de verse herfstgroenten zoals pompoen, boerenkool en rode kool liggen volop te lonken naar ons in de groentewinkel. Tijd om een heerlijke herfstsalade te maken. Deze salade met boerenkool en pompoen is zo’n salade, lekker met het zoet van een rijpe peer, walnoten, cranberries en een heerlijke dressing.   Groenten vers […]

Gegrilde Caesar salade met kip

Gegrilde Caesar salade met kip

Manlief is gek op Caesar salade, dat at hij namelijk heel vaak toen hij nog in Amerika woonde. Daarom staat het hier nog wel eens op het menu. Deze keer heb ik een gegrilde Caesar salade met kip gemaakt. De sla en de kip is gegrild in een grillpan en dat geeft een lekkere rokerige […]

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis. En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het […]

Kipsalade met asperges en krieltjes

Kipsalade met asperges en krieltjes

Manlief had boodschappen gedaan voor mij op de markt en kwam met een gegrild kippetje thuis. Ze roken zo lekker, zei hij. Natuurlijk is zo’n kip lekker om zo te eten, maar ik had andere plannen ermee. Had namelijk nog krieltjes en groene asperges liggen, het is dus een kipsalade met asperges en krieltjes geworden. […]

Caesar slaschuitjes met kip

Caesar slaschuitjes met kip

Zijn ze niet schattig, deze kleine Caesar slaschuitjes met kip. Het is een Caesar salade maar dan op een andere manier geserveerd. Leuk als voorgerecht of om zelfs te serveren als borrelhapje. Wij zijn gek op Caesar salade, ik denk dat dit hapje wel vaker hier op tafel zal komen. Lekker snel en makkelijk te […]

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

En weer een leuke foodbloggers recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Ik kreeg Anouk van Anouk’s Kookboek toegewezen. Nu weet ik dat Anouk vegetarier is, maar ook vond ik heel veel lekkere zoete gerechten op haar blog. Erg verleidelijk dus, maar toch maar voor een wat meer verantwoord gerechtje gegaan. Het is Anouk’s Eiersalade met mosterd […]

Makreelburger met remoulade saus

Makreelburger met remoulade saus

Deze makreelburger met remoulade saus zijn eenvoudig te maken en heel erg smakelijk. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm of tonijn uit een blikje of gepocheerde (wit)vis. Als je vis uit blik gebruikt, laat dit dan heel goed uitlekken.   Burgers   Wij zijn gek op hamburgers, maar een visburger op […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden