Zijn ze niet schattig, deze kleine Caesar slaschuitjes met kip. Het is een Caesar salade maar dan op een andere manier geserveerd. Leuk als voorgerecht of om zelfs te serveren als borrelhapje. Wij zijn gek op Caesar salade, ik denk dat dit hapje wel vaker hier op tafel zal komen. Lekker snel en makkelijk te maken met een verantwoorde dressing erbij.

 

Deze salade is ontstaan omdat ik nog een stuk ‘oud brood’ had liggen en een klein gegrild kipfiletje. Daarmee gaan mijn hersenen dan aan de slag en tada deze slaschuitjes zijn een feit. Je kunt er ook nog een gekookt eitje op serveren of verkruimelen door de dressing.
Slaschuitjes of slawraps zijn altijd handige en lekkere hapjes om te serveren. Leg ze op een grote schaal en zet deze op tafel zodat iedereen hiervan kan pakken.
Ik heb diverse recepten hiervoor op de site staan, zoals deze Vegetarische slawraps met tempeh of deze Slawraps met pulled kip, barbecuesaus en rauwkost.

 

Caesar salade

 

Caesar salade is afkomstig van chef Caesar Cardini die een salade in elkaar flanste van ingrediënten die nog voorradig waren. Toen men voor deze salade terug kwam, had hij een populaire salade te pakken en noemde het Caesar salad. Oftewel de salade van Caesar. De salade is ontzettend populair in Amerika en staat wel op elke menukaart. De salade wordt gemaakt van romaine sla, croutons, knoflook, Parmezaanse kaas en een gekookt ei.
Natuurlijk kan je er nog allerlei ingrediënten aan toevoegen zoals kip, tomaten, spekjes, feta, etc.

 

Dressing

 

De karakteristieke smaak van de Caesar komt van de dressing. De originele dressing voor deze salade is gemaakt van eidooier, Dijon mosterd, Parmezaanse kaas, ansjovis, knoflook, citroen, Worcestershiresaus, olie en lekker veel peper uit de molen. Deze dressing is echt een smaakbommetje. Deze dressing is natuurlijk ook lekker op andere salades of bij rauwkost.
Ik heb een dressing gemaakt met als basis Griekse yoghurt. Deze is wat minder heftig dan de originele saus.

 

 

Recept Caesar slaschuitjes met kip: