Gerookte zalm dip met mierikswortel

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Deze Gerookte zalm dip met mierikswortel is een leuke hapje voor de borreltafel. Of serveer het in hele kleine glaasjes als amuse bij een feestelijke dinertje. Serveer er dan toast van (brioche) brood bij. Bij de borrelhap kan je toastjes of een stokbroodje serveren.   Ik heb warm gerookte zalm flakes gebruikt, maar je kunt […]

Toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet

Toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet

Ik heb toch iets lekkers gemaakt voor de lunch: toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet. Ik had een blauwe kaas gekocht, maar vond deze iets te pittig om zo te eten. Daarom heb ik deze gemengd met verse roomkaas. Natuurlijk kan je de kaas ook mengen met crème fraiche. Voor de toast heb ik […]

Pasteitjes met Indische pulled beef

Pasteitjes met Indische pulled beef

Ik had een grote pan met heerlijke pittige en zoete Indische pulled beef gemaakt. De volgende dag is dit nog lekkerder, maar toch had ik teveel bereid. Dan maar een portie in de vriezer, altijd handig als je geen tijd hebt om te koken. Van het overgebleven vlees heb ik deze lekkere pasteitjes met Indische […]

Broodchips maken

Broodchips maken

In mijn blog Wat kan je nog maken van oud brood vind je allerlei recepten voor het verwerken van ‘oud brood’. Broodchips is daar één van. Dit is vooral geschikt om een stokbroodje – wat je overhield van bijvoorbeeld een feestje of een borrel – weer te verwerken tot iets lekkers. Als het brood een […]

Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten

Bruschetta met geitenkaas, vijgen en walnoten

In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk zaten weer heerlijke producten. Onder andere een mini geiten brie met fenegriek van Alphenaer. Ik ben gek op geitenkaas en fenegriek, dus dit was een ideale combinatie voor mij. Natuurlijk is deze geitenbrie heerlijk op een toastje, maar ik wilde hem eren op een lekkere bruschetta. […]

Vitello Tonnato slawraps

Vitello Tonnato slawraps

Dit is natuurlijk niet de echte Vitello Tonnato, maar een afgeleide daarvan. De originele Vitello wordt met kalfsvlees gemaakt. Ik heb een kalkoenfilet gebraden in de oven, maar je kunt ook kalkoenfilet of kipfilet bij de vleeswarenafdeling halen. Veel makkelijker natuurlijk. Of misschien heeft je slager wel plakjes kalfsfilet voor je. Deze Vitello Tonnato slawraps […]

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries

Deze saucijsjes van blauwe kaas, walnoten en cranberries zijn een lekkere hartige traktatie met de feestdagen en helemaal niet zo moeilijk te maken. Laat alleen wel een dag van te voren de cranberries marineren in de rode port, zodat zij zich lekker kunnen volzuigen met deze zoete wijn. Ik heb een hele rol vers bladerdeeg […]

Puntpaprika's gevuld met garnalen

Puntpaprika’s gevuld met garnalen

Ik heb dit gerecht Mexicaanse smaken meegegeven en het is zo lekker uitgevallen. Natuurlijk kan je ook ‘gewone’ paprika’s vullen met dit heerlijke goedje, maar ik had nog puntpaprika’s liggen. Ik denk dat de vulling ook heel erg lekker is in jalapeño pepers of die kleine snack paprika’s. Leuk als borrelhapje. Maak dus snel deze […]

Italiaanse quesadilla's

Italiaanse quesadilla’s

Ik ben gek op quesadilla’s, ze zijn heerlijk en lekker snel klaar. Je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltje eten. Op de site vind je diverse recepten voor quesadilla’s, zoek je maar eens op. Vandaag eten we Italiaanse quesadilla’s. Lekkere Italiaanse smaken in een tortilla.   Quesadilla’s zijn de Mexicaanse tosti’s. Het betekent […]

Gekookte hele artisjok met aioli

Gekookte hele artisjok met aioli

Op het mooie biologisch dynamisch bedrijf Warmonderhof mocht ik artisjokken meenemen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ze vaak genoeg gegeten had in Zuid-Frankrijk, maar nog nooit bereid. In Frankrijk serveren ze de artisjok met een vinaigrette…. Artichauts vinaigrette.   De artisjok is een bloemknop van een soort distelachtige plant. Ze komen voornamelijk in Mediteranne […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden