Pittige fetadip met zongedroogde tomaten

Pittige fetadip met zongedroogde tomaten

Ik heb van Raijmakers Heetmakers een flesje pittige saus gekregen. Zij hebben vier verschillende soorten heetmakers en ik mocht de Tranquilizer gemaakt van habanero pepers en zoete aardappel ontvangen. Deze saus heeft spice level 3, maar heeft al een behoorlijke pit. Zij gaan zelfs tot spice level 5! Very spicy! Ik heb er deze heerlijke […]

Geroosterde snackpaprika's met mozzarella

Geroosterde snackpaprika’s met mozzarella

Ken je die mop van die paarse paprika’s? Nee? Nou die werden groen toen ik ze in de oven deed. Dat had mijn groenteboer me wel even mogen vertellen. Maar ja ik weet natuurlijk ook dat paarse spruitjes en paarse boerenkool ook groen wordt tijdens het koken, dus ik had het eigenlijk kunnen weten. Enfin, […]

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger. Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een […]

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Ik ben gek op halloumi kaas en op frietjes. Daarom heb ik deze halloumi frietjes met wasabi mayonaise gemaakt. Twee heerlijkheden gecombineerd in een gerechtje. Een heerlijke snack voor de lekkere trek. Super knapperige frietjes met een pittige mayonaise, wie wil dat nou niet?   Halloumi   Halloumi is een ongerijpte geitenkaas welke oorspronkelijk komt […]

Steamed buns met pulled kip

Steamed buns met pulled kip

Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je […]

Nachos met kaas en blackened zalm

Nachos met kaas en blackened zalm

In de foodybox van Kroon op het werk zat een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk een lekkere schaal nachos mee maken. Maar ik had nog een zalmfilet in de koelkast liggen, die eigenlijk wel gegeten moest worden. Het is dus nachos met kaas en blackened zalm geworden. Tjonge wat was dat […]

Groene kruiden tahinsaus

Groene kruiden tahinsaus

Ik ben gek op verse groene kruiden en op tahin en daarom heb ik ze gecombineerd in deze heerlijke groene kruiden tahinsaus. De saus gaat goed samen met vlees, vis of kip. En natuurlijk ook lekker bij een salade of gegrilde groenten. Of serveer het als dip op een borreltafel.   Tahin   Tahin of […]

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche is een gemarineerde rauwe visgerecht wat oorspronkelijk uit Peru komt. De ceviche is al jarenlang ontzettend populair en eindelijk ben ik er aan toegekomen om een recept hiervoor te maken. Het is een Ceviche van tonijn met grapefruit geworden en ik kan jullie verklappen dat dit ontzettend lekker geworden is.   Ceviche   De […]

Curryworst saucijsjes met zuurkool

Curryworst saucijsjes met zuurkool

6 oktober is dit jaar de laatste dag van het Duitse ‘Oktoberfest’. Deze wordt meestal gevierd vanaf half september tot de eerste zondag in oktober. Ik heb ter ere hiervan deze curryworst saucijsjes met zuurkool gemaakt.   Worst   Deze saucijsjes zijn natuurlijk het hele jaar door lekker, maar ik heb er een echt Duits […]

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg.

Hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg

Deze feestelijke hartige taartjes met blauwe kaas en verse vijg zijn heel erg leuk om als voorgerecht te serveren of als hapje bij een borrel. Het zijn kleine hapjes, serveer ze op een leuk schoteltje met een klein bestekje erbij.   Blauwe kaas   Ik heb een Roquefort kaas hiervoor gebruikt, maar je kunt ook […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden