Iberico varkenswangen in rode wijn

Iberico varkenswangen in rode wijn

Het klassieke Spaanse gerecht carrillada de cerdo is gestoofde varkenswangetjes. Ik heb het met het Spaanse varkensvlees van het Iberico varken gemaakt. Deze varkenswangen zijn mooi gemarmerd en blijven daardoor super sappig tijdens het langzaam stoven. Daarom noem ik dit gerecht Iberico varkenswangen in rode wijn. Een heerlijk stoofgerecht voor in het najaar of winter. […]

Drie verschillende wraps

Drie verschillende wraps

Een wrap is altijd een lekker idee. Of het nu voor lunch, avondmaaltijd op een warme dag of als borrelhapje is. Je kunt ze van tevoren maken en ze strak ingerold in huishoudfolie in de koelkast bewaren tot je ze gaat eten. Neem ze mee in je lunch box zodat je er op je werk […]

Spaanse gefrituurde kipkluifjes

Spaanse gefrituurde kipkluifjes

Krokante Spaanse gefrituurde kipkluifjes, dit wil je proberen. Lekker veel knoflookolie en gerookte paprikapoeder erover en smullen maar. Heerlijk als borrelhapje of bij een tafel vol met tapas. Ik heb dit eens gegeten in Sevilla en sindsdien diverse keren thuis gemaakt. Maar ik had nog nooit het recept uitgeschreven. Nu dus wel en hierdoor kunnen […]

Slawraps met spicy kipstukjes

Slawraps met spicy kipstukjes

Als jij gek bent op Buffalo wings, moet je deze slawraps met spicy kipstukjes eens proberen. Een simpel gerechtje, maar bomvol met smaak. Lekkere snel maaltje of heerlijk als borrelhap om uit het vuistje te eten.   Kip   Ik heb kipdijfilets gebruikt voor dit gerecht. Die zijn wat ‘vetter’ dan kipfilets, waardoor ze lekker […]

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Aardappel omelet met forel en tomaatjes

Een soort Spaanse aardappel omelet (Tortilla de Patatas) maar dan met extra toevoeging van gerookte forel en zongedroogde tomaatjes. Ik weet niet of de Spaanse smaakpolitie het goed vindt dat ik hun klassieke omelet aangepast hebt, maar ik heb het toch maar zo gedaan. Een heerlijke smeuïge aardappel omelet met forel en tomaatjes is het […]

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Hasselback halloumi met zongedroogde tomaatjes

Manlief kwam onverwacht niet thuis eten. Nu gebeurt dit wel vaker en moet ik dus regelmatig omschakelen. Ik had voor ons samen een lekkere flat iron steak bedacht, maar die ga ik natuurlijk niet voor mij alleen bereiden. Dat komt morgen wel weer. Maar ja wat ga ik dan eten. Even snuffelen in de koelkast, […]

Gekonfijte knoflook

Gekonfijte knoflook

Knoflook ….. wij zijn er dol op! Ik haal regelmatig knoflook bij mijn knoflookboerin Karin van Polderknoflook. Dit is echt de lekkerste knoflook van Nederland. Zo uit de grond, verser kan het niet. Ik had weer wat bollen gehaald en vind het dan leuk om iets met de knoflook zelf te doen. Van een bol […]

Super krokante kiphaasjes

Super krokante kiphaasjes

Het geheim van deze super krokante kiphaasjes is dat ze met tortillachips gepaneerd worden. Hierdoor ontstaat het super krokant korstje op de kip. En als je tortillachips met een smaakje neemt, dan krijgen de kiphaasjes deze lekkere smaak mee. Ik heb ze in de nacho cheese tortillachips gewenteld, maar je kunt elke smaak nemen die […]

Gekruide gehaktballetjes met Romesco saus

Gekruide gehaktballetjes met Romesco saus

Heerlijke balletjes met lekker veel kruiden en specerijen erin en daarbij nog een rokerige paprikasaus, dit wil je proberen. Maak daarom snel deze gekruide gehaktballetjes met Romesco saus en laat mij weten wat jij ervan vond. Midden-Oosterse gehaktballetjes met een Spaanse Romesco saus is een lekkere combinatie.   Gehakt*   Als je het echt Midden-Oosters […]

Blooming onion met dip

Blooming onion met dip

Ik weet nog zo goed dat ik jaren geleden in Amerika voor het eerst een blooming onion at in een Outback Steakhouse. Zo hé, dat was lekker! Ik had me toen al voorgenomen om dit thuis te maken. Na een paar mislukte pogingen, heb ik de ui nu maar in parten gesneden en deze gefrituurd. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden