Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca

Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca

Ik heb een heerlijk en niet te moeilijk te bereiden gerecht voor jullie met Italiaanse smaken. Deze Italiaanse kipschnitzel met bloemkool puttanesca moet je echt eens proberen! Krokante kipschnitzel die lekker sappig is met een bijzondere bloemkool erbij. De kip heet in Italië pollo alla Milanese is erg lekker en kost ook niet veel tijd […]

Zalm met groene kruidenkorst

Zalm met groene kruidenkorst

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het regelmatig op het menu hier. Elke keer probeer ik het weer op een andere manier te bereiden, deze keer heb ik zalm met groene kruidenkorst gemaakt. Het ziet er feestelijk en lekker uit en je hebt er weinig werk aan. Maak het eens voor een etentje […]

Zwarte pasta met sardientjes

Zwarte pasta met sardientjes

Ik vond nog een pak zwarte tagliatelle in mijn voorraadkast, hoog tijd om er iets mee te maken. Even verder gekeken wat er nog op voorraad was en hiermee deze heerlijke en snelle zwarte pasta met sardientjes, ansjovis en zongedroogde tomaatjes gemaakt. De smaken van de Middellandse Zee op een bord.   Zwarte pasta   […]

Caesar salade

Caesar salade

Zoals jullie wellicht al weten heeft manlief 26 jaar in Amerika gewoond. Daarom vind je diverse Amerikaanse recepten op de site. Nu heb ik al diverse recepten gemaakt met een Caesar salade erbij, maar nog niet het klassieke recept van alleen de salade. Hoog tijd om deze eens te maken en met jullie te delen. […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato is een klassiek Italiaans voorgerecht gemaakt van kalfsvlees met een romige tonijnmayonaise. Als je gebraden kalfsfricandeau koopt, heb je dit heerlijke voorgerecht binnen 10 minuten op tafel staan. Ik ben gek op Vitello tonnato, maar kwam tot de ontdekking dat die nog niet op de site stond. Hoog tijd om het recept met […]

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Toen ik het mooie mosselbestel en mosselschep van Anovi mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk gelijk mosselen gaan koken. Omdat ik al een paar verschillende mosselrecepten op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een ander recept worden. Het zijn deze heerlijke mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook geworden en tjonge wat hebben wij […]

Spaghetti alla puttanesca

Spaghetti alla puttanesca

Een pittige pasta die snel en makkelijk klaar te maken is. Deze spaghetti alla puttanesca heeft heel veel smaak door de ansjovis, chilivlokken, kappertjes en olijven. Deze klassieke Zuid-Italiaanse spaghetti moet je eens geprobeerd hebben. Er bestaan heel veel varianten op dit recept en dit is de mijne. Ik heb in plaats van een tomatensaus […]

Spaghetti met gekarameliseerde uien

Spaghetti met gekarameliseerde uien

In deze pasta spelen de uien de hoofdrol. Er zaten heel veel biologische uien in de lokale groentedoos – de Flevourbox – van februari. Natuurlijk zijn uien overal in te gebruiken, maar ik wilde ze in de spotlight zetten. Dat is super gelukt in deze spaghetti met gekarameliseerde uien.   Uien   Uien zijn goedkoop […]

Gegrilde Caesar salade met kip

Gegrilde Caesar salade met kip

Manlief is gek op Caesar salade, dat at hij namelijk heel vaak toen hij nog in Amerika woonde. Daarom staat het hier nog wel eens op het menu. Deze keer heb ik een gegrilde Caesar salade met kip gemaakt. De sla en de kip is gegrild in een grillpan en dat geeft een lekkere rokerige […]

Caesar slaschuitjes met kip

Caesar slaschuitjes met kip

Zijn ze niet schattig, deze kleine Caesar slaschuitjes met kip. Het is een Caesar salade maar dan op een andere manier geserveerd. Leuk als voorgerecht of om zelfs te serveren als borrelhapje. Wij zijn gek op Caesar salade, ik denk dat dit hapje wel vaker hier op tafel zal komen. Lekker snel en makkelijk te […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden