Toen ik het mooie mosselbestel en mosselschep van Anovi mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk gelijk mosselen gaan koken. Omdat ik al een paar verschillende mosselrecepten op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een ander recept worden. Het zijn deze heerlijke mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook geworden en tjonge wat hebben wij ervan gesmuld.

 

Smaakmakers

 

De ansjovis en knoflook zijn echt de smaakmakers in dit recept en de crème fraîche maakt het lekker romig. Ook al ben je niet zo’n liefhebber van ansjovis, zou ik het toch maar wel gebruiken. De ansjovis smelt namelijk als je het bakt en geeft de mosselen een lekkere hartige smaak. Je hoeft zelfs geen zout toe te voegen als je de ansjovis gebruikt, alleen een beetje peper.
En gebruik zoveel of weinig knoflook als jou lekker lijkt.

 

Mosselen

 

Misschien heb jij thuis nog nooit mosselen gekookt omdat jou dit spannend lijkt. Maar mosselen bereiden is helemaal niet moeilijk. Er zijn een paar trucjes voor en dan heb je de mosselen in een wip op tafel staan.
Allereerst ga je de mosselen schoonmaken, hoe je dat het beste kunt doen lees je hier.

 

Mosselen koken

 

Gebruik geen zout bij het koken van deze mosselen. In de schelpen zit nog zout zeewater.
De mosselen hoeven tijdens het koken niet helemaal onder het vocht te staan. Een scheut wijn, water of bouillon is al voldoende om de mosselen gaar te stomen.
Kook de mosselen maar een paar minuten, zodra de schelpen openstaan zijn ze al klaar.
En kook niet te veel mosselen tegelijk in een pan. In een hele grote kookpan kan je maximaal twee kilo in koken. Gebruik anders meerdere pannen als je er veel wilt koken.
Gooi het kookvocht van de mosselen niet weg, hier zit namelijk heel veel smaak in. Gebruik het om een vissoep te maken o.i.d.

 

Tip:

 

Serveer stokbrood erbij, dit kan je dan dippen in het lekkere kookvocht.

 

 

Recept Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook: