Frittata met oesterzwammen

Frittata met oesterzwammen

In de Flevourbox van mei zaten o.a. uien, knoflookpuree, oesterzwammen en vrije uitloop eieren uit onze mooie Flevopolder. Ik heb deze vier producten gecombineerd in een heerlijke vegetarische frittata met oesterzwammen. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een complete maaltijd. En als je wat overhoudt, dan eet je het de volgende koud […]

Risotto met groene asperges

Risotto met groene asperges

Ja de asperges zijn er weer, heerlijk! Wij zijn er in ieder geval gek op en eten ze zoveel mogelijk als ze in het seizoen zijn. Deze keer heb ik risotto met groene asperges gemaakt, maar risotto met witte asperges is natuurlijk ook ontzettend lekker. Dit is een risotto waarin de asperges echt de hoofdrol […]

Quiche met knolselderij en cheddar

Quiche met knolselderij en cheddar

Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch?   Knolselderij   De knolselderij is familie […]

Zelf ravigottesaus maken

Zelf ravigottesaus maken

Ik had een heerlijke fish and chips gemaakt en wilde daar nog een saus bij serveren. Natuurlijk is een tartaarsaus of remouladesaus er lekker bij, maar deze keer heb ik een ravigottesaus gemaakt. Zelf ravigottesaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dat de kant-en-klare sauzen. Die sauzen uit een potje heten wel ravigottesaus, […]

Pasta met Parmaham en paprika

Pasta met Parmaham en paprika

Deze pasta met Parmaham en paprika is een heerlijk recept van Mary Berry. Deze Engelse dame op leeftijd is een zeer bekende kookboek schrijfster en TV kok. Ze heeft al meer dan 75 kookboeken geschreven en haar televisieprogramma’s doen het nog steeds goed. Je kent haar misschien wel als jurylid van The Great British Bake […]

Klassieke Quiche Lorraine

Klassieke Quiche Lorraine

Ik ben gek op de klassieke quiche Lorraine, maar kwam erachter dat ik deze nog niet op de site had staan. Hoog tijd om deze lekkere hartige taart te bakken en het recept uit te schrijven voor jullie. Nou hier is tie hoor.   Quiche Lorraine   Dit is een klassieke Franse hartige open taart […]

Plaattaart met kaas en zwarte olijven

Plaattaart met kaas en zwarte olijven

En weer zo’n heerlijke hartige taart recept erbij op de site. Deze plaattaart met kaas en zwarte olijven is er eentje om te smullen! Ik had pas al een te lekkere hartige taart gemaakt met drie kleuren paprika’s, maar deze is ook te gek. Als je tenminste een kaasliefhebber bent en van olijven houdt.   […]

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Elk jaar met het familie Kerstdiner, worden de taken verdeeld. Iedereen maakt een gerechtje voor dit speciale etentje. Iedereen mag aangeven wat hij/zij wil maken, maar meestal zijn het dezelfde personen die elk jaar dezelfde gang bereiden. Zo maakt Roderick meestal een van de voorgerecht en dan komt heel vaak zijn beroemde en zalige zalmtartaar […]

Dutch Baby met avocado en gerookte zalm

Dutch Baby met avocado en gerookte zalm

Een Dutch baby is een luchtige pannenkoek en komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar noemen ze het ook wel German pancake, Bismarck of een Dutch puff. Het is iets tussen een pannenkoek, omelet en soufflé in. Het lijkt ook heel erg op de Yorkshire pudding uit Engeland. Een Dutch Baby wordt altijd gebakken in de oven […]

Lamsfilet met gegrilde asperges

Lamsfilet met gegrilde asperges

Deze lamsfilet met gegrilde asperges en een heerlijk daslooksaus is een feestelijk gerecht. De milde knoflooksmaak van de daslooksaus past perfect bij het lamsvlees en bij de asperges. De saus kan je alleen in het voorjaar maken omdat dan de daslook te vinden is. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden