Pasta met Parmaham en paprika

Pasta met Parmaham en paprika

Deze pasta met Parmaham en paprika is een heerlijk recept van Mary Berry. Deze Engelse dame op leeftijd is een zeer bekende kookboek schrijfster en TV kok. Ze heeft al meer dan 75 kookboeken geschreven en haar televisieprogramma’s doen het nog steeds goed. Je kent haar misschien wel als jurylid van The Great British Bake […]

Klassieke Quiche Lorraine

Klassieke Quiche Lorraine

Ik ben gek op de klassieke quiche Lorraine, maar kwam erachter dat ik deze nog niet op de site had staan. Hoog tijd om deze lekkere hartige taart te bakken en het recept uit te schrijven voor jullie. Nou hier is tie hoor.   Quiche Lorraine   Dit is een klassieke Franse hartige open taart […]

Plaattaart met kaas en zwarte olijven

Plaattaart met kaas en zwarte olijven

En weer zo’n heerlijke hartige taart recept erbij op de site. Deze plaattaart met kaas en zwarte olijven is er eentje om te smullen! Ik had pas al een te lekkere hartige taart gemaakt met drie kleuren paprika’s, maar deze is ook te gek. Als je tenminste een kaasliefhebber bent en van olijven houdt.   […]

Zalmtartaar met avocado

Zalmtartaar met avocado

Elk jaar met het familie Kerstdiner, worden de taken verdeeld. Iedereen maakt een gerechtje voor dit speciale etentje. Iedereen mag aangeven wat hij/zij wil maken, maar meestal zijn het dezelfde personen die elk jaar dezelfde gang bereiden. Zo maakt Roderick meestal een van de voorgerecht en dan komt heel vaak zijn beroemde en zalige zalmtartaar […]

Dutch Baby met avocado en gerookte zalm

Dutch Baby met avocado en gerookte zalm

Een Dutch baby is een luchtige pannenkoek en komt oorspronkelijk uit Amerika. Daar noemen ze het ook wel German pancake, Bismarck of een Dutch puff. Het is iets tussen een pannenkoek, omelet en soufflé in. Het lijkt ook heel erg op de Yorkshire pudding uit Engeland. Een Dutch Baby wordt altijd gebakken in de oven […]

Lamsfilet met gegrilde asperges

Lamsfilet met gegrilde asperges

Deze lamsfilet met gegrilde asperges en een heerlijk daslooksaus is een feestelijk gerecht. De milde knoflooksmaak van de daslooksaus past perfect bij het lamsvlees en bij de asperges. De saus kan je alleen in het voorjaar maken omdat dan de daslook te vinden is. Ik heb ook de bloemetjes van de daslook verwerkt in het […]

Fusilli alla Vodka

Fusilli alla Vodka

Spirelli of ook wel Fusilli pasta is een spiraalvormige pasta. Het voordeel van deze pasta is dat de saus er lekker in gaat zitten. Deze fusilli alla Vodka is een super simpel doordeweeks gerecht, wat snel klaar is. Het is zo simpel dat je het bijna geen recept kan noemen. Het koken van de pasta […]

Mosselen met cider en crème fraîche

Mosselen met cider en crème fraîche

Deze mosselen met cider en crème fraîche is een afgeleide van de Franse moules marinière. Ja die Fransen weten wel hoe ze mosselen lekker kunnen bereiden. Nu het mosselseizoen weer begonnen is, kunnen we zoveel mogelijk hiervan genieten. En dat doen wij ook! Hubbie die altijd zegt dat hij niet zo van de mosselen is, […]

Quiche met oesterzwammen en kaas

Quiche met oesterzwammen en kaas

Ik heb mij door mijn groenteboer op de markt, een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Een deel daarvan heb ik gebruikt in een tempura en dat was toch lekker! De rest heb ik in deze quiche met oesterzwammen en kaas verwerkt. Oesterzwammen worden bij het bakken niet zo ‘nat’ als bijvoorbeeld champignons en zijn daarom […]

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Kip met chilisalade in een tortillamandje

Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden