Kabeljauw ceviche met chips

Kabeljauw ceviche met chips

Een week geleden mocht ik aanwezig zijn bij een leuk event georganiseerd door Euroma Kruiden & Specerijen in De Librije in Zwolle. Het ging om de introductie van hun nieuwste vier wereldse specerijenmelanges voor de BBQ. Dit zijn de Amerikaanse, Mexicaanse, Afrikaanse en Aziatische kruidenmixen. Tijdens het event mochten wij ook zelf gaan koken met […]

Tuna melt nachos

Ik mocht van Emmi hun heerlijke raclette en fondue kaas ontvangen in een foodybox. De fondue kaas heb ik verwerkt in een lekkere Mac & Cheese en de raclette kaas heb ik gebruikt in deze Tuna melt nachos. Superlekker als borrelhap met een Mexicaans biertje erbij of als makkelijke avondmaaltijd.   Nachos   Nachos is […]

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook

Toen ik het mooie mosselbestel en mosselschep van Anovi mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk gelijk mosselen gaan koken. Omdat ik al een paar verschillende mosselrecepten op de site heb staan, moest het natuurlijk weer een ander recept worden. Het zijn deze heerlijke mosselen met crème fraîche, ansjovis en knoflook geworden en tjonge wat hebben wij […]

Tuna melt panini met avocadodip

Tuna melt panini met avocadodip

Ik doe bijna elke week boodschappen op de markt. Dan ga ik naar mijn groenteboer die veel lokale groenten verkoopt, de kaas- en notenboer en naar de bakker waar ik grote krentenbollen haal voor manlief. Hij is gek op die grote bollen en voor hem is dit makkelijk meenemen en eten tussen zijn golf coaching […]

Gegratineerde mosselen met dille

Gegratineerde mosselen met dille

Ben je gek op mosselen, dan heb ik hier een heerlijk mosselgerecht voor jou. Deze gegratineerde mosselen met dille zijn weer eens een andere manier om mosselen te serveren. Maak ze als borrelhapje of als voorgerecht voor een gezellig etentje thuis. Glaasje Champagne of een lekkere witte droge wijn erbij en genieten maar!   Mosselen […]

Kip à la Normande

Kip à la Normande

En weer een Franse klassieker. Deze kip à la Normande is een Frans ovengerecht gemaakt van kip, spek, Calvados, cider, mosterd, crème fraîche en appels. Een echt herfstgerecht als je het mij vraagt. Een niet te moeilijk te bereiden kipgerecht met heel veel smaak erin. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder gerecht met […]

Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Quiche met zalm en aubergine

Quiche met zalm en aubergine

Wij zijn gek op quiches en hartige taarten. Deze quiche met zalm en aubergine heb ik gemaakt omdat ik aardig wat zalm van een recept over had en er nog een aubergine in de koelkast lag. Daarbij nog wat tomaatjes gedaan voor de kleur en om er een Provençaalse twist aan te geven nog wat […]

Courgettesoep met verse munt

Courgettesoep met verse munt

Ik heb een heerlijk zomers soepje voor jullie, namelijk deze makkelijk en snel te maken courgettesoep met verse munt. Het leuke van deze soep is dat je het zowel warm als koud kunt serveren. Door de munt wordt het een frisse soep, die daardoor heel geschikt is om zomers te maken. Serveer het als lunch […]

Frittata met oesterzwammen

Frittata met oesterzwammen

In de Flevourbox van mei zaten o.a. uien, knoflookpuree, oesterzwammen en vrije uitloop eieren uit onze mooie Flevopolder. Ik heb deze vier producten gecombineerd in een heerlijke vegetarische frittata met oesterzwammen. Serveer er een lekkere salade bij en je hebt een complete maaltijd. En als je wat overhoudt, dan eet je het de volgende koud […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden