Ik mocht van Emmi hun heerlijke raclette en fondue kaas ontvangen in een foodybox. De fondue kaas heb ik verwerkt in een lekkere Mac & Cheese en de raclette kaas heb ik gebruikt in deze Tuna melt nachos. Superlekker als borrelhap met een Mexicaans biertje erbij of als makkelijke avondmaaltijd.

 

Nachos

 

Nachos is een typisch gerecht uit de Tex-Mex keuken. Meestal wordt het als snack gegeten.
Nachos zijn tortilla chips die bedekt worden met kaas en jalapeño pepers en dan in een hete oven gezet totdat de kaas lekker gesmolten is over de chips. Ook lekker is het om er en rul gebakken gekruid gehakt of pulled pork overheen te serveren. Maar je kunt ook gebakken uien, chorizo, zwarte bonen of maïs erover doen.
Serveer er eventueel nog wat zure room en een zelfgemaakte avocado dip.
Ik heb voor deze nachos 1 zak (185 gr) nacho oftewel tortilla chips cheese gebruikt.

 

Kaas*

 

Meestal gebruik ik een stuk cheddar kaas wat ik zelf dan rasp. Maar omdat ik raclette kaas had gekregen heb ik dit gebruikt voor deze tuna melt nachos. En dat is super goed uitgepakt, kan ik jullie verklappen.
Het is belangrijk dat je een kaas gebruikt die goed smelt en dat doet deze Zwitserse raclette kaas. Heerlijke kaas natuurlijk om te gebruiken voor de raclette, maar ook top om het op deze manier te gebruiken.
Ik heb de kaas op de nacho chips gelegd en daarop pas de tonijn. Ik was bang dat als ik de tonijn op de chips zou doen, dat de chips slap en zacht zou worden.

 

Tuna melt

 

Tuna melt is broodje met een vulling van tonijnsalade met kaas. Dit broodje wordt verwarmd zodat de kaas smelten gaat over de tonijn. Het broodje komt oorspronkelijk uit Amerika, maar is nu over de hele wereld populair.
Je kunt hiervoor tonijn uit blik op water of op olie gebruiken.

 

 

Recept Tuna melt nachos: