deze

Rode spring rolls

Zijn ze niet prachtig deze rode, vegan spring rolls? Het is niet moeilijk om ze te maken, alleen het betere snij- en vouwwerk komt te pas en dan rollen maar. Speciaal voor Valentijnsdag heb ik rode spring rolls gemaakt. Ga jij ze ook maken voor jouw lief?   Spring rolls   Een spring roll is […]

Tuna melt nachos

Ik mocht van Emmi hun heerlijke raclette en fondue kaas ontvangen in een foodybox. De fondue kaas heb ik verwerkt in een lekkere Mac & Cheese en de raclette kaas heb ik gebruikt in deze Tuna melt nachos. Superlekker als borrelhap met een Mexicaans biertje erbij of als makkelijke avondmaaltijd.   Nachos   Nachos is […]

Pittige en zoete tofu met rijst

Pittige en zoete tofu met rijst

Als je nog nooit tofu gegeten hebt, is dit misschien wel een recept om tofu eens te proberen. Een Aziatisch vegan gerecht van pittige en zoete tofu met rijst waarbij je het vlees echt niet zult missen. De saus kan je zo pittig maken als je zelf wilt en is lekker zoet door zoete chilisaus […]

Hoisin kip met cashewnoten

Hoisin kip met cashewnoten

Deze Hoisin kip met cashewnoten is toch wel een van mijn favoriete gerechten bij de Chinees. En gek genoeg had ik het nog nooit thuis bereid. Maar nu dan wel en wat een heerlijk kipgerecht is het toch. Ik heb het geserveerd met gekookte basmati rijst en geblancheerde peultjes, een heerlijk en snel te bereiden […]

Slawraps met zeevruchten

Slawraps met zeevruchten

Ik heb toch een lekker en makkelijk te maken gerechtje voor jullie. Deze slawraps met zeevruchten zijn in een mum van tijd klaar en waarschijnlijk ook in een mum van tijd verorberd. Geniet van dit heerlijke gerecht op een warme zomeravond. Of serveer het als voorgerecht voor een dinertje.   Zeevruchten   Voor het gemak […]

Quiche met zalm en aubergine

Quiche met zalm en aubergine

Wij zijn gek op quiches en hartige taarten. Deze quiche met zalm en aubergine heb ik gemaakt omdat ik aardig wat zalm van een recept over had en er nog een aubergine in de koelkast lag. Daarbij nog wat tomaatjes gedaan voor de kleur en om er een Provençaalse twist aan te geven nog wat […]

Salade met truffelaardappel en bonen

Salade met truffelaardappel en bonen

In de Flevourbox van deze maand zaten o.a. Bergerac aardappelen oftewel truffel aardappelen van the potato company uit de aardappelhoofdstad Emmeloord en spekbonen van Tromp Aquafarming uit Lelystad. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke salade met truffelaardappel en bonen. Een salade met rucola, eieren en een smaakvolle mosterddressing erbij.   Bergerac aardappelen   […]

Eenpansgerecht orzo met pittige worst

Eenpansgerecht orzo met pittige worst

En weer zo’n makkelijk en lekker eenpansgerecht. Gemaakt van pittige braadworstjes waarvan balletjes gemaakt zijn, met orzo pasta en rode paprika. Een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Maak dit eenpansgerecht orzo met pittige worst in een hapjespan en serveer deze lekker op tafel. Aanvallen maar!   Eenpansgerechten   Gerechten die je maakt in slechts […]

Buddha bowl met bulgogi tempeh

Ik heb voor jullie een heerlijk vegetarisch gerecht in een kommetje. Deze Buddha bowl met bulgogi tempeh is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel kleurrijk. En kom vol met groenten en lekkere pittige tempeh blokjes.   Buddha bowl   Een buddha bowl is een vegetarisch gerecht wat geserveerd wordt in een […]

Aziatische vegetarische gehaktballetjes

Aziatische vegetarische gehaktballetjes

Ik mocht vegetarisch gehakt van Meatless Farm en een potje pompoen sambal van Ministry of spicy business ontvangen en heb deze twee gecombineerd in deze zalige Aziatische vegetarische gehaktballetjes. Een vegetarisch gerecht met een pittige saus, roergebakken paksoi en noedels.   Vegetarisch   Wij proberen steeds minder vlees te eten. Niet alleen goed voor ons, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden