Ik mocht een heerlijke doos met diverse pastasoorten en tomatensauzen van de firma La Molisana ontvangen. Nou dan gaan bij mij de hersenen op volle toeren wat ik allemaal daarmee zal maken. Van de orzo had ik al een heerlijke rode bieten orzotto met balsamico gemaakt en nu van de rest deze zalige orzotto alla Vodka met burrata. Een super simpel doordeweeks pastagerecht, wat snel klaar is.

 

Orzo

 

Ik ben dol op orzo en daarom staan er aardig wat orzo recepten op de site. Zoek ze maar eens op onder: Recept zoeken, ga dan naar Sleutelwoorden en typ hier orzo. Dan komen ze allemaal tevoorschijn.
Orzo is een pastasoort wat de vorm heeft van een rijstkorrel. Deze pasta wordt zowel de Italiaanse als Griekse, Turkse en Arabische keuken veel gebruikt wordt. Het is heel snel gekookt, daarom is dit gerecht helemaal geschikt voor een doordeweekse maaltijd.
Je kunt in plaats van orzo ook een ander soort pasta of graan gebruiken, maar ik vind orzo pasta wel heel erg lekker. Orzotto komt van risotto, het is dus een soort risotto maar dan gemaakt van orzo.

 

Pasta alla Vodka

 

Ik heb het recept een keer op TV gezien en dacht dat moet ik eens proberen. Ik had toen niet kunnen bedenken dat het ook nog eens zo erg lekker zou zijn. De toevoeging van de wodka doet het hem helemaal. De alcohol wordt eruit gekookt, daar hoef je niet bang voor te zijn. De wodka heb je wel nodig, die maakt deze pasta speciaal en de saus lekker romig.
Ik heb voor de saus de tube tomatenpuree tripple van La Molisana gebruikt.

 

La Molisana

 

De kwalitatieve pasta van La Molisana wordt al vier generaties (meer dan 100 jaar) gemaakt van de beste tarwesoorten. Het is één van de grootste pastamerken uit Italië en staat daarom al jaren op de boodschappenlijstjes van de Italianen. In ons land kan je deze hoogwaardige pasta tegen een betaalbare prijs kopen bij Albert Heijn en Coop.
De pasta van La Molisana is hoog in proteïne en heeft een volle smaak.

 

Tips:

 

Ook zonder de geroosterde tomaatjes en burrata is deze pasta heerlijk.

Wil je het gerecht vegetarisch houden, gebruik dan groentebouillon.

Serveer een lekkere groene salade bij de pasta en je hebt een complete maaltijd.

 

 

Recept Orzotto alla Vodka met burrata: