Gegrilde groene asperges met burrata

Gegrilde groene asperges met burrata

Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je […]

Bagel met burrata en geroosterde druiven

Een feestelijk broodje voor een speciale dag. Serveer deze Bagel met burrata en geroosterde druiven als ontbijt, brunch of lunch tijdens een lang weekend of een feestdag. Zo’n lekker broodje heb je nog nooit gegeten.   Door de druiven te roosteren met de tijm en zout, maak je er een zoet en hartig gerecht van. […]

Burrata met zwarte tomaten

Burrata met zwarte tomaten

Ik werd voor dit recept geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik ben een groot fan van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. Op de Warmonderhof zag ik zwarte tomaten, daar moest ik natuurlijk iets […]

Geroosterde tomaten Caprese salade

Geroosterde tomaten Caprese salade

Ik ben gek op de klassieke salade Caprese. Maar zo in het najaar of winter wordt deze salade niet vaak gegeten bij ons. Maar daar is nu verandering in gekomen. Ik heb deze geroosterde tomaten Caprese salade gemaakt en dat is een prima alternatief voor de klassieker. Door de tomaten te roosteren worden ze zoeter […]

Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata

Ik had rauwe bietjes gepoft in de oven. Man wat zijn ze dan lekker, veel lekkerder dan die gekookte bietjes uit de winkel. Ik heb een bietje gebruikt voor een heerlijke salade, er bleven dus nog een paar gepofte bietjes over. Die heb ik gebruikt in deze fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata.   […]

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Gepofte bietjes met burrata en dukkah

Wat een heerlijke salade is dit geworden. De intense smaak van de bietjes met de zachte burrata. De dukkah zorgt voor een bite en extra smaak. Deze gepofte bietjes met burrata en dukkah is leuk om als voorgerecht te serveren of om als lunch te nuttigen. Ik heb de rauwe bietjes zelf in de oven […]

Knäckebröt met burrata, rauwe ham en nectarines

Knäckebröt met burrata, rauwe ham en nectarines

Ik ben gek op burrata en als deze in de aanbieding is dan koop ik het zeker. Maar dan vergeet ik nog een burrata in de koelkast heb liggen en dreigt het overstuur te gaan. Ja …wat ga ik ermee doen. Salades eten lukt nog niet zo goed na mijn operatie, maar toast en crackers […]

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata

Deze salade rode kool, wortel, venkel, bloedsinaasappel en burrata met verse kruiden is heerlijk als lunch voor twee personen of als voorgerecht voor vier personen. Omdat de burrata kaas in de aanbieding was, had ik deze gekocht. Burrata lijkt op mozzarella kaas met het verschil dat de burrata heel erg romig is van binnen. Mocht […]

Rode appel en knolselderijsalade met burrata

Rode appel en knolselderijsalade met burrata

Ik had nog een paar van die prachtig rode Redlove appels liggen en wilde daarmee iets maken waardoor de spectaculaire dieprode kleur mooi uitkwam. En ik had nog een heerlijke burrata kaasje liggen van de Buffalo Farm Twente. Ik heb deze combinatie bedacht en moet zeggen dat de rode appel en knolselderijsalade met burrata een […]

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Salade met burrata, Coburger en verse vijgen

Maak deze salade met burrata, Coburger en verse vijgen op een grote serveerplank en zet deze gezellig op tafel. Leuk als (feestelijk) voorgerecht voor 4 personen of als lunch voor 2 personen. Het is een heerlijke combinatie en de salade is niet moeilijk te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de lekkere […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden