Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder.
Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten.
Deze salade is een explosie van frisse zomerse smaken en texturen van zoete, sappige nectarines, verse vijgen, romige burrata, verse munt en een heerlijke dressing.
Je zou kunnen kiezen om er nog een handvol rucola en/of brood bij te serveren om er een maaltijd van te maken.

 

Burrata

 

De burrata betekent ‘boterachtig’ in het Italiaans en is een verse Italiaanse kaas gemaakt van mozzarella en room. De buitenste schil is een stevige mozzarellakaas, terwijl de binnenkant een mix is van verse mozzarella en room.
Als je niet bekend bent met burrata, moet je dit echt eens proberen. De mozzarellakaas die boterachtig en romig is, vind je in de grotere supermarkten. En de Lidl heeft het als ze een Italiaanse thema week hebben.

 

Als je verslaafd raakt aan burrata en meer recepten wilt, dan wil je dit misschien ook wel maken:

 

Taartje met geroosterde tomaatjes en burrata
Gele bietjes met burrata en hazelnootdressing
Fusilli met gepofte rode bietsaus en burrata
Salade met burrata, bresaola en abrikozen
Orzotto met nduja en burrata
Bietjes salade met kersen en burrata
Zomerse salade met burrata
Bagel met burrata en geroosterde druiven

 

Dukkah

 

Dukkah is een Egyptisch specerijen/notenmengsel wat je eet met Arabisch brood of ander grof boerenbrood en olijfolie. Het is dus een beetje te vergelijken met wat za’atar is voor Libanon. Het wordt ook gebruikt in vele andere gerechten.
Er zitten altijd amandelen of hazelnoten, sesamzaad en specerijen in: meestal korianderzaad, komijnzaad en soms gedroogde munt. Natuurlijk maakt iedereen zijn eigen versie en dit is de mijne, aangepast op dit recept.
Goed afgesloten kan je de Dukkah enige tijd bewaren.

 

Tips:

 

Dit is een eenvoudig gerecht om samen te stellen. Het grillen van het fruit duurt slechts een paar minuten, wat je al een paar uur van tevoren kunt doen.
In plaats van verse munt kan je ook basilicum of rucola gebruiken.

Deze ingrediënten zijn ook heerlijk op een crostini.

 

 

Recept Gegrilde nectarines en vijgen met burrata: