Pasta met worst en prei

Pasta met worst en prei

Dit snelle en gemakkelijke pastagerecht zal zeker een favoriet bij het hele gezin zijn en is binnen 30 minuten klaar. De zoetheid van prei en de smaak van varkensworst vormen een prachtige combinatie in dit pastagerecht. Pasta met worst en prei, kan je iets geruststellender bedenken dan dat? Het gebeurt niet elke dag dat ik […]

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Gegrilde nectarines en vijgen met burrata

Deze gegrilde nectarines en vijgen met burrata is een fantastische zomerse salade. Lekker als lunch en heerlijk als voorgerecht. Makkelijk te maken en toch heel bijzonder. Dit is een leuke variant op de klassieke Caprese salade. Romige burrata vervangt mozzarella en de nectarines vormen een heerlijke vervanger voor tomaten. Deze salade is een explosie van […]

Venkel met dragon salsa verde

Venkel met dragon salsa verde

Dit is een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden. Gestoofde venkel is lekker zacht en heeft een zoetere smaak en is lichtbruin van kleur. Het is een lekker bijgerecht bij kip, vlees of vis. En het smaakt heerlijk met de pittige salsa verde. Maak deze venkel met dragon salsa verde snel en laat […]

Lamsstoof met venkel

Lamsstoof met venkel

Als jij iemand bent die denkt dat lamsvlees intimiderend kan zijn om te bereiden, begin dan met deze lamsstoof met venkel. Als jij net begint met lamsvlees, dan is deze stoofpot (net zoals een runderstoofpot) het geheim om het vlees low and slow te stoven tot het supermals is. Lamsvlees heeft een geweldige diepte van […]

Pasta met worst, venkel en nduja

Pasta met worst, venkel en nduja

Ik had in de aanbieding verse lasagne gekocht, maar die bleef maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets van te maken. Ik had geen zin om lasagne te bereiden, moest dus iets anders verzinnen. Het is deze heerlijke pasta met worst, venkel en nduja geworden. De lasagne gewoon in brede repen gesneden […]

Gevulde paprika’s met worst

Gevulde paprika’s met worst

In het fantastische nieuwe boek Smokey Goodness Brand New BBQ van Jord Althuizen staan heel veel recepten die ik wil uitproberen. Eentje daarvan is Sausage stuffed peppers. Als je de foto van dit gerecht ziet in het boek, dan begin je al te zeveren. Het is het eerste recept wat ik uit het boek gemaakt […]

Pulled pork in de oven bereid

Pulled pork in de oven bereid

Wij eten meestal pulled pork van de barbecue bij de zoon van mijn man. Roderick is een echte barbecue master en daar kunnen wij ontzettend van genieten. Nu heb ik wel een barbecue, maar niet zo’n mooie als Roderick heeft. Dus ga ik lekkere pulled pork in de oven bereiden. Natuurlijk mis je die echte […]

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Geroosterd buikspek met rode spitskool

Maak eens een perfect geroosterd buikspek met rode spitskool uit de oven. Lekker met het gedroogde fruit en appel erbij. Deze buikspek is een heerlijk gerecht om voor meerdere personen te bereiden. Elke keer als ik buikspek maak, is het een groot succes. Misschien denk je dat kan ik niet bereiden, maar het is echt […]

Venkel pastinaaksoep met sinaasappel

Venkel pastinaaksoep met sinaasappel

Ik heb toch een heerlijk en feestelijk soepje voor jullie. Maak deze Venkel pastinaaksoep met sinaasappel voor een speciaal dinertje thuis of met de feestdagen. Een soepje met bijzondere en verfijnde smaken. Serveer het met gerookte eendenborstfilet, wat groen van de venkel en sinaasappelrasp.   Venkel   De venkelknol wordt niet zoveel gegeten in ons […]

Romige venkelsoep

Romige venkelsoep

Ik ben gek op venkel en kwam tot de ontdekking dat ik niet eens een venkelsoepje op de site had staan. Wel een lekkere stevige Prei, aardappel, venkelsoep met kervel, maar niet eentje gemaakt van alleen maar venkel. Deze romige venkelsoep is heerlijk en heeft een lekkere anijssmaak die ik versterkt heb met venkelzaadjes en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden