Dit snelle en gemakkelijke pastagerecht zal zeker een favoriet bij het hele gezin zijn en is binnen 30 minuten klaar. De zoetheid van prei en de smaak van varkensworst vormen een prachtige combinatie in dit pastagerecht. Pasta met worst en prei, kan je iets geruststellender bedenken dan dat? Het gebeurt niet elke dag dat ik een pastarecept maak dat zo lekker is dat het de moeite waard is om op te schrijven, want pasta is zo geweldig om mee te freestylen. Maar deze doordeweekse worst- en preipasta is zo perfect dat ik hem wel met jullie moest delen.

 

Deze pasta is ook nog eens super romig, maar je hoeft niet te rommelen met het maken van een roomsaus. Goed gekruid pastawater met mosterd en Parmezaanse kaas omhult de hartige pasta perfect en het is ook nog eens supersnel klaar.
Ik serveer deze pasta graag in de koekenpan met een grote opscheplepel, zodat mensen zichzelf kunnen helpen. Bestrooi met geraspte kaas, chilivlokken of gemalen zwarte peper als je van dat soort dingen houdt.

 

Ingrediënten:

 

Pasta, het maakt niet uit welk soort pasta je gebruikt, elke korte pastasoort zoals fusilli, penne of macaroni is goed.

Braadworst, ik heb verse varkens braadworst gebruikt. Maar je kunt ook Italiaanse worst nemen, ik zou wel varkensworst nemen.

Prei, is een van mijn favoriete groenten aller tijden en naar mijn mening een van de meest onderschatte! Prei is het hele jaar te koop en is niet al te duur.

Smaakmakers, de knoflook, venkelzaad, Dijonmosterd, citroen en natuurlijke de Parmezaanse kaas zijn de smaakmakers in deze pasta. Als je niet van mosterd houdt, vervang dit dan door tomatenpuree. Wil je het iets pittiger maken, gebruik dan ook nog chilivlokken.

 

Tips:

 

Spoel de prei heel goed schoon, want niemand houdt van zand in hun pasta, toch?

Gebruik vooral de lichtgroene delen van de prei, snijd de donkergroene delen af en bewaar deze voor groentebouillon. Het donkergroene gedeelte van de prei heeft veel smaak, maar is iets te taai voor dit pastagerecht.

Kook de pasta niet te gaar! Ik weet dat dit tegenwoordig vrij algemeen bekend is, maar een kleine herinnering kan nooit kwaad. Kook het een beetje stevig (al denkt), in plaats van een beetje papperig.

Ook zo dol op makkelijke pastarecepten? Hier vind je er nog veel meer!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pasta met worst en prei: