Preisalade met macadamianoten en dragon

Preisalade met macadamianoten en dragon

Ik heb een bijzonder bijgerecht voor jullie. Deze preisalade met macadamianoten en dragon is weer eens iets anders als bijgerecht. Als je een liefhebber van prei bent, dan is dit echt iets voor jou. Serveer het op een mooie schaal tijdens een etentje thuis en de complimenten vliegen jou dan om de oren.   Prei […]

Gnocchi met prei en erwten

Gnocchi met prei en erwten

Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij.   Gnocchi   De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]

Pizza met prei en spekjes

Pizza met prei en spekjes

Ben je gek op pizza en prei? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze pizza met prei en spekjes is een heerlijke pizza volgeladen met prei en – voor het hartige – met spekjes. Natuurlijk kan je de pizza zonder spekjes maken, dan heb je een heerlijke vegetarische pizza. Een simpele combinatie maar […]

Mac & Cheese met fonduekaas

Mac & Cheese met fonduekaas

Ik mocht een zak kaasfondue van Emmi ontvangen. Nu ben ik gek op kaasfondue, maar manlief helemaal niet. Wat te doen met die kaasfondue? Nou hij is wel gek op de Amerikaanse macaroni met kaas, dus het ik een heerlijke Mac & Cheese met fonduekaas gemaakt. Dat vond hij weer wel erg lekker. Goed opgelost […]

Bottenbouillon maken

Bottenbouillon maken

Een lekkere soep, jus of saus begint met een goede bouillon. En deze kan je heel makkelijk zelf trekken. Maak een hele grote pan en vries de bouillon in porties in, zodat je altijd een bouillon op voorraad hebt. Een goede bottenbouillon maken begint met de botten. Dit kunnen bijvoorbeeld runderbotten, maar ook kippenbotjes zijn. […]

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Gnocchi met zalm, prei en peulvruchten

Wij zijn gek op gnocchi en eten dit toch wel regelmatig. Elke keer op een andere manier en vandaag was het gnocchi met zalm, prei en peulvruchten. En dat was een heerlijke combinatie. Als je het vegetarisch wilt houden, dan laat je de zalm achterwege. Ik heb een combinatie van groene peulvruchten gebruikt, maar je […]

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Boer Karin van de Polderkip en Polderknoflook liet mij weten dat ze in nieuw product hadden, namelijk knoflookpoeder gemaakt van hun rode knoflook. Of ik dit proberen wilde. Natuurlijk wil ik dit proberen, wij zijn immers gek op knoflook! Dus op een vrijdagmiddag – als haar winkeltje open is – naar het buitengebied gereden en […]

Gnocchi met groene groenten en burrata

Gnocchi met groene groenten en burrata

Ik heb toch een heerlijk vegetarisch gerecht voor jullie. Deze gnocchi met groene groenten en burrata is gemaakt van lekkere voorjaarsgroenten zoals asperges en erwtjes met daarbij een pittige olie gemaakt van verse daslook. En dan natuurlijk die heerlijke zachte bol burrata niet te vergeten, die geeft het gerecht een heerlijke romige touch.   Gnocchi […]

Goed gevulde boerenomelet

Goed gevulde boerenomelet

Ineens dacht ik van de week aan de boerenomelet wat zo’n succesnummer voor de lunch was in het restaurant mijn ouders. Ik vond dit altijd heel erg lekker maar had het nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om de goed gevulde boerenomelet van onze chef te maken. En ja, het was weer superlekker. Eet deze […]

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vispotje met kabeljauw in tomatensaus

Vandaag hebben we een Mediterraans gerecht, namelijk dit vispotje met kabeljauw in tomatensaus. Een snel, lekker en verantwoord eenpansgerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Eigenlijk wilde ik kabeljauw met schelpjes doen, maar de visboer had ze op dat moment niet meer. Dan maar garnalen kopen want die had hij wel. De volgende keer zal ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden