Ik heb een heerlijk en snel te maken vegetarisch gerecht voor jullie. Je kunt het als soep of als curry serveren, wat jou maar lekker lijkt. Deze peulvruchten curry met spinazie is lekker met gekookte witte rijst of met naanbrood. Zo’n bowl met curry is comfort food ten top. Niet te spicy maar wel lekker kruidig. Dit komt door het gebruik van koriander en komijn. Peulvruchten zijn nog nooit zo lekker geweest.

 

Peulvruchten en bonen

 

Als (meer) vleesloos wilt gaan eten, zijn peulvruchten eigenlijk onmisbaar. Het zijn namelijk gezonde en duurzame vleesvervangers. Ze bevatten eiwitten, vitamine B1, ijzer en veel vezels. Eet ze het liefst een keer per week, ze zitten namelijk in de schijf van vijf in het vak vis, vlees, ei, zuivel en noten.

 

Onder peulvruchten vallen o.a. kikkererwten, spliterwten, bruine, witte, zwarte en rode bonen, kapucijners, kidneybonen, kievitsbonen, limabonen en linzen. Bonen zoals sperziebonen, haricots verts, kousenband, peultjes, sugar snaps, tuinbonen, kapucijners, sojabonen en doperwten vallen onder de groene peulvruchten.

 

Je kunt peulvruchten gedroogd, in blik, glas of stazak kopen. En groene peulvruchten zijn vers, uit de diepvries of in blik en glas verkrijgbaar.
Gedroogde peulvruchten zijn het voordeligst, het nadeel hiervan is dat je ze wel eerst moet weken en (lang) koken. Soms doe ik dit, maar vaak kies ik toch voor het gemak en koop ze in pot of blik, zoals ik nu gedaan heb in dit gerecht.
Je hoeft ze dan alleen nog maar af te gieten en af te spoelen en op te warmen.

 

Wil jij ook wat vaker peulvruchten gaan gebruiken, dan heb ik nog meer heerlijke vegetarische recepten voor jou, zoals deze:

 

Parelcouscous en linzensalade met falafel
Kikkererwten met wilde spinazie en tomaatjes
Kruidige linzen met gebakken eieren
Pittige frittata met kikkererwten en boontjes
Beluga linzen met gele biet en paddenstoelen
Kikkererwten kokos kerriesoep
Linzen en paddenstoelburgers
Pizza met feta, aubergine en kikkererwten
Salade met crispy linzen
Curry met kikkererwten en zoete aardappelen
Vegetarische linzen en paddenstoelen bolognesesaus
Witte kool, bonen en tomatensoep
Kikkererwten salade
Zoete aardappelsalade met maïs en zwarte bonen

 

Vegetarische spekjes

 

Ik heb vegetarische oftewel plantaardige spekjes gebruikt in dit recept en dat was erg lekker. Meestal ben ik niet zo van de vleesvervangers, maar die spekjes zijn lekker rokerige waardoor ze het gerecht extra veel smaak geven.

 

Rode peper

 

De rode peper geeft de curry wel een pittige kick, als je daar niet van houdt laat je deze achterwegen of gebruik je maar een halve peper zonder de zaadlijsten en zaadjes.

 

 

Recept Peulvruchten curry met spinazie: