Wij zijn gek op krokant gebakken kikkererwten, maar nu heb ik krokante linzen ontdekt. Deze salade met crispy linzen moet je beslist eens proberen. Lekker veel eiwitten erin en afgetopt met de krokant gebakken linzen.

 

Crispy linzen

 

Crispy linzen zijn te gek, probeer het maar eens. Lekkere kleine krokantjes over de salade, wie wil dat nou niet? Ze zijn niet echt als snack te gebruiken omdat ze zo klein zijn, maar als garnering over deze salade is het the bomb. En de extra bonus is, dat je op deze manier nog extra proteïne naar binnen krijgt. Deze kleine rakkers zitten namelijk vol ermee.

 

Hoe maak je ze. Nou allereerst moet je ongekookte linzen kopen. Elke supermarkt heeft tegenwoordig allerlei soorten ongekookte linzen liggen. Of het nu groene, bruine, rode of beluga (zwarte) zijn, je kunt ze er allemaal voor gebruiken.
De truc is om de linzen een nacht te laten weken in koud water. Dus niet koken!
Daarna giet je ze af en dep je ze heel goed droog. Dan kan je ze lekker krokant bakken in de hete olie. Voeg er wat specerijen toe naar smaak.

 

Je kunt dan de linzen uit de pan scheppen en laten uitlekken op keukenpapier, maar als je specerijen aan de olie toevoegt, kan je deze lekkere olie weer als dressing voor de salade gebruiken.
Als je de crispy linzen wilt bewaren, moet je ze wel even laten uitlekken op keukenpapier. Doe ze in een afgesloten pot of bakje. Hierin blijven ze wel een paar dagen krokant.
Zo niet, dan kan je ze nog even in een hete pan gooien.

Salade met crispy linzen

 

Deze krokante linzen zijn dus heerlijk op een salade, geroosterde groenten, over hummus, labneh, avocado op toast of over de soep.

 

Dit is dus een heerlijke vegetarische salade met lekker veel eiwitten erin. Ten eerste natuurlijk door het ei erin, de yoghurt en de linzen. Linzen hebben gemiddeld 10 gram eiwitten per 100 gram. Het is daarom een goede vleesvervanger.
Eiwitten heeft iedereen nodig, het geeft je lichaam energie en het is belangrijk voor de opbouw van je spieren. Na mijn gastric sleeve operatie moet ik goed opletten dat ik voldoende eiwitten (75 gram per dag) naar binnen krijg. Met deze salade als lunch, gaat dat zeker wel lukken.

 

 

Recept Salade met crispy linzen: