Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

Pittige frittata met kikkererwten en boontjes

In de Flevourbox van augustus zaten o.a. biologische eieren van Salomons uit Dronten, veganistische uien van Joost van Strien uit Ens en sperziebonen van Boer Boon uit Zeewolde. Deze drie mooie Flevolandse producten heb ik verwerkt in deze heerlijke pittige frittata met kikkererwten en boontjes. Een vegetarisch gerecht wat je kunt serveren als lunch of […]

Bloemkool en quinoa salade

Bloemkool en quinoa salade

Deze lekkere bloemkool en quinoa salade is gemaakt van biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde en quinoa van Quinoa Holland uit Dronten. Heerlijke lokale producten uit onze mooie Flevopolder. Het is een simpele vegetarische en zelfs vegan salade maar eentje met heel veel smaak. Lekkere gebakken bloemkoolroosjes met kerrie, de fluffy quinoa erbij en daarnaast […]

Pasta en eiersalade

Pasta en eiersalade

Wij zijn gek op pasta en op eiersalades. Ik heb deze twee gecombineerd in een pasta en eiersalade. Een heerlijke romige pastasalade met de smaak van een gevuld eitje. Wie wil dat nou niet? Ideaal om te serveren als lunch of als bijgerecht bij de barbecue. Of eigenlijk altijd lekker, vooral op een zomerse dag. […]

Bloemkoolsoep met kerrie

Bloemkoolsoep met kerrie

Ik mocht een mooie biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde ontvangen en heb daar deze heerlijke bloemkoolsoep met kerrie van gemaakt. Daarbij nog een te lekkere korianderpesto gemaakt en die erop gelepeld. Een vegetarische en zelfs vegan soep, die makkelijke te bereiden is. Bloemkool is nog nooit zo smaakvol geserveerd!   Bloemkool   Bloemkool is […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

Salade met crispy linzen

Salade met crispy linzen

Wij zijn gek op krokant gebakken kikkererwten, maar nu heb ik krokante linzen ontdekt. Deze salade met crispy linzen moet je beslist eens proberen. Lekker veel eiwitten erin en afgetopt met de krokant gebakken linzen.   Crispy linzen   Crispy linzen zijn te gek, probeer het maar eens. Lekkere kleine krokantjes over de salade, wie […]

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Ik ben gek op halloumi kaas en op frietjes. Daarom heb ik deze halloumi frietjes met wasabi mayonaise gemaakt. Twee heerlijkheden gecombineerd in een gerechtje. Een heerlijke snack voor de lekkere trek. Super knapperige frietjes met een pittige mayonaise, wie wil dat nou niet?   Halloumi   Halloumi is een ongerijpte geitenkaas welke oorspronkelijk komt […]

Romige mosselsoep met kerrie

Romige mosselsoep met kerrie

Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

Eiersalade met mosterd kerriemayonaise

En weer een leuke foodbloggers recepten swap georganiseerd door Mandyandmore. Ik kreeg Anouk van Anouk’s Kookboek toegewezen. Nu weet ik dat Anouk vegetarier is, maar ook vond ik heel veel lekkere zoete gerechten op haar blog. Erg verleidelijk dus, maar toch maar voor een wat meer verantwoord gerechtje gegaan. Het is Anouk’s Eiersalade met mosterd […]

Haringsalade met kerriesaus

Haringsalade met kerriesaus

Hoera, de Hollandse Nieuwe is weer verkrijgbaar! Natuurlijk is het lekker om de haring zo achter in jouw keel te laten glijden, maar het is ook heerlijk om er deze bijzondere haringsalade met kerriesaus van te maken. Meestal wordt een haringsalade met biet en appel gemaakt, ik wilde weer eens iets anders doen.   Had […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden