Ik mocht een mooie biologische bloemkool van BioBrass uit Zeewolde ontvangen en heb daar deze heerlijke bloemkoolsoep met kerrie van gemaakt. Daarbij nog een te lekkere korianderpesto gemaakt en die erop gelepeld. Een vegetarische en zelfs vegan soep, die makkelijke te bereiden is. Bloemkool is nog nooit zo smaakvol geserveerd!

 

Bloemkool

 

Bloemkool is toch wel een hele populaire groente in ons land. De groente is in het seizoen niet zo duur, het is gezond en een erg smakelijk. Je kunt bloemkool op heel veel manieren bereiden. Je kunt bloemkool koken, stomen, (roer)bakken, in de oven bereiden, roosteren of grillen, frituren, of er een bloemkoolcouscous/rijst, puree of soep van maken, of je eet het rauw met een lekkere dip. Als je de bloemkool roostert kan je er een heerlijke dip van maken. En als je de bloemkool in dikke plakken snijdt en deze roostert, heb je vegetarische bloemkool steaks.

 

Behalve de witte bloemkool, bestaan er verschillende kleuren bloemkool zoals bijvoorbeeld gele, oranje, groen en paars. Het nadeel van deze kleuren is dat ze vervagen bij het koken. Wel blijft de kleur bestaan als je de roosjes roerbakt of de bloemkool rauw verwerkt, zoals ik gedaan heb in deze Gekleurde bloemkoolcouscous en Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade.

 

Zoals al eerder gemeld komt deze biologische bloemkool bij BioBrass vandaan. Dit bedrijf is actief in de teelt, verwerking en marketing van biologische groenten. Op de vruchtbare gronden van onze mooie Flevoland telen zij een breed assortiment groenten. Zo komen bijvoorbeeld de biologische bietjes die bij de AH verkocht worden, bij dit bedrijf vandaan. Het is een modern bedrijf wat constant bezig is met het zo duurzaam mogelijk telen van biologische producten.

 

Tips:

 

Ben jij ook zo gek op bloemkoolsoep? Dan heb ik nog twee zalige soepjes voor je, namelijk deze Geroosterde bloemkool en zoete aardappelsoep en Bloemkool en kastanje soep. Zeker ook het proberen waard!

Serveer deze soep met zelfgemaakte naanbrood en je hebt een complete maaltijd.

Het recept voor de korianderpesto* vind je hier.

 

 

Recept Bloemkoolsoep met kerrie: