Dit recept voor korianderpesto is een leuke variant op standaardpesto; het is snel en gemakkelijk te maken! Er is geen betere saus of dressing dan een zelfgemaakte. Deze heerlijke korianderpesto is echt een alleskunner en je kunt hem voor allerlei verschillende gerechten gebruiken. Van saladedressing tot een broodbeleg, een smaakvolle saus voor kip of noedels, het is super veelzijdig en superlekker. Naar mijn bescheiden mening is er niets beters dan koriander en pesto, en als je de twee combineert, is het een match made in heaven. Bovendien is het een leuke variant op de gebruikelijke traditionele pesto gemaakt van basilicum. Je moet natuurlijk wel van koriander houden!

 

Deze pesto is ongelooflijk helder en smaakvol! Ik was bang dat de koriander te overheersend zou zijn, maar de smaak blijkt eigenlijk vrij mild te zijn. Je proeft de smaak van koriander, maar het is niet zomaar koriander. Het is de perfecte smaakcombinatie!
Heb ik al gezegd hoe eenvoudig dit is? Het enige wat je hoeft te doen is wat ingrediënten in een keukenmachine gooien en vrrmm klaar is je pesto!

korianderpesto

 

Koriander

 

Koriander is altijd een van mijn favoriete kruiden die ik in recepten gebruik, maar in combinatie met cashewnoten krijgt het een geheel nieuwe betekenis. In het Italiaanse pestorecept worden meestal pijnboompitten gebruikt, maar in dit recept heb ik cashewnoten gebruikt om het een heerlijk romige textuur te geven. Cashewnoten worden vaak gebruikt om soepen en salades een romige toets te geven, dus het is niet meer dan normaal dat ze ook in pesto werken. Ik werd verliefd op deze pesto zodra ik hem probeerde.

 

Pesto

 

Pesto is een typisch Italiaanse dip/saus gemaakt met knoflook, basilicumblaadjes, olijfolie, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. Omdat bij de traditionele methode om deze saus te maken gebruik werd gemaakt van een houten stamper en een marmeren vijzel, betekent de pesto ‘stampen’.
Pesto wordt meestal gebruikt om pasta op smaak te brengen, maar kan nu ook worden gebruikt voor het maken van bruschetta, dipsauzen, pizza’s of gewoon als vulling voor hartig brood. Sommige mensen gebruiken pesto’s om soepen, roerbakgerechten op smaak te brengen of gewoon als dressing voor geroosterde groenten.

 

Pesto van andere kruiden

 

Het is natuurlijk niet Italiaans en ik mag het waarschijnlijk geen pesto noemen, maar ik heb nog meer pestorecepten gemaakt van andere verse kruiden en bladgroenten, zoals deze:

Pesto van zevenblad
Waterkers pesto met pistachenoten
Pesto van raapstelen
Dillepesto
Boerenkoolpesto

 

Tips:

 

Ik maak dit het liefst in een keukenmachine, maar als je die niet hebt, kun je ook een blender gebruiken (je hoeft misschien alleen de zijkanten schoon te schrapen en wat meer olie toe te voegen).

Ben je dol op knoflook, dan kan je dit ook nog toevoegen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Korianderpesto: