Na een superleuke online kookworkshop met Alain Caron waarvoor wij ontzettend lekkere producten ontvingen van Lindenhoff, bleef er nogal wat van die verse ingrediënten over. Nou ben ik niet van het weggooien, zeker niet als het om zulke mooie producten gaat, dus heb ik alle overgebleven groenten en kruiden verwerkt in diverse gerechten. Van de waterkers heb ik deze waterkers pesto met pistachenoten gemaakt.

 

No waste

 

Ik probeer zo weinig mogelijk te verspillen in de keuken. Wist jij dat éénderde van de voeding die geproduceerd wordt, weggegooid wordt? Het ene deel van de wereld heeft te veel eten en een ander deel lijdt honger. Hoe scheef zit dit in elkaar. Daarom moeten we zuinig zijn met onze voeding vind ik.

 

Pesto

 

De Italiaanse pesto wordt origineel gemaakt van verse basilicumblaadjes, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie. Maar in principe kan je pesto maken van allerlei soorten verse kruiden. Dan mag het van de Italianen waarschijnlijk geen pesto heten, maar omdat deze naam zo ingeburgerd is noemen we alle kruidenpasta’s voor het gemak maar pesto.

 

Omdat ik dus zo’n bos met waterkers overhad wilde ik dit graag verwerken. Ik heb het al gebruikt voor een heerlijke salade bij deze Gepofte aardappelen gevuld met kabeljauw (wat trouwens ook uit de foodbox van Lindenhoff kwam) en de rest dus in deze lekkere pesto.
Je kunt de pesto heel snel en makkelijk maken in een keukenmachine, dan is het in een mum van tijd klaar.
De pesto kan je gebruiken in een pasta, als spread op een crostini, bij of op een tosti, bij vis of vlees, of als dip met rauwe groente.

 

Ben jij ook zo gek op pesto? Dan heb ik nog meer lekkere pesto varianten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Korianderpesto, Dillepesto, Kervelpesto, Boerenkoolpesto of Hazelnootpesto met citroen en oude kaas. Klinkt goed toch?

 

Tips:

 

De pesto blijft goed afgesloten wel een paar dagen goed in de koelkast.
In plaats van pistachenoten, kan je ook elke andere soort noot gebruiken.

 

 

Recept Waterkers pesto met pistachenoten: