Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade.
Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van bloemkool een heerlijk alternatief.
Bloemkoolcouscous? Waarom niet? Er gaat natuurlijk niets boven echte, tot in de perfectie gestoomde couscous van durumtarwe. Maar voor degenen onder ons die tarwe vermijden, is bloemkoolcouscous een smakelijke en praktische oplossing.

Gekleurde bloemkoolcouscous

 

Bloemkoolcouscous

 

Bloemkoolcouscous maken kan niet eenvoudiger. Verse bloemkoolroosjes maal je eenvoudig in een keukenmachine tot ze op couscous lijken. Je kunt dit rauw eten of gaar stomen.
Meng vervolgens wat noten, gedroogd fruit en lente-uien door de ‘couscous’.
Het smaakt geweldig! En het is veganistisch. Beschouw het als een heerlijk alternatief als je gasten hebt die vegetarisch of glutenvrij zijn.
Stapsgewijs recept dat je laat zien hoe je het beste rijst of couscous kunt maken van bloemkool. Zo gemakkelijk, lekker en gezond (ja, het is Paleo).

 

Ik zeg dit niet vaak, maar vrienden, bloemkool ‘couscous’ of ‘rijst’ is verbluffend. Het is licht en luchtig en het maken duurt vijf minuten. Het kan couscous of rijst vervangen in elk gerecht: warm of koud, plantaardig bijgerecht of anderszins.

 

Maken

 

Deze ‘couscous’ maak je door bloemkoolroosjes in een keukenmachine te pulseren (of te raspen op een blokrasp) tot ze in kleine korrels zijn afgebroken. Rauw gegeten zijn de granen zacht maar knapperig en hebben een milde smaak.

Rauwe bloemkool ‘couscous’ kan net als gekookte granen worden gebruikt in salades zoals tabouleh of een van deze gerechten:

Nasi gemaakt van bloemkool rijst
Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen
Pittige kippenbouten met bloemkool couscous
Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel
Mexicaanse paarse bloemkoolrijst salade
Vegetarische butter chicken met bloemkoolrijst

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Gekleurde bloemkoolcouscous: