Salade met raap, bloedsinaasappel en hazelnoten

Salade met raap, bloedsinaasappel en hazelnoten

Het is (nog) de tijd van het jaar voor bloedsinaasappels. Deze prachtige fris zoete sinaasappels kan je zo eten, het sap ervan persen of in deze heerlijke salade met raap, bloedsinaasappel en hazelnoten verwerken. Serveer het als lunch voor twee personen of voorgerecht voor vier personen.   Meiraapjes   Meiraapjes (ook wel meiknol of knolraap) […]

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Ook al ben je geen liefhebber van spruitjes, deze spruitjessalade met walnoten en cranberries is te lekker om niet te proberen. De salade heeft heel veel smaak: heldere geraspte spruitjes, knapperige walnoten, het zoute van de Parmezaanse kaas en het zoete van de gedroogde cranberries en honing.   Spruitjes   Spruitjes, je houdt ervan of […]

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Gegrilde halloumi en nectarine salade

Deze gegrilde halloumi en nectarine salade lekkere combinatie van zoute halloumi kaas en zoete nectarines met een zuurtje in de dressing. Halloumi is een traditioneel Cypriotische kaas die ook populair is in het Midden-Oosten en Griekenland. Het is gemaakt van een mix van geiten- en schapenmelk, en soms ook van koeienmelk. Het is een kaas […]

Balkenbrij beignets

Balkenbrij beignets

Met deze knapperige beignets, zal je iedereen die beweert balkenbrij niet lekker te vinden verrassen. Het zijn verrassend luchtige beignets, waarbij de smaak van de balkenbrij nog net te proeven is. Manlief die niet wist wat hij at, vond het heerlijk. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van balkenbrij, dus als ik hem niet vertel […]

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt. Om de mooie kleuren te behouden heb ik ze rauw gebruikt in deze gekleurde bloemkoolcouscous salade. Glutenvrije, veganistische couscous gemaakt van rauwe gekleurde bloemkool, appels, noten en cranberry’s. Tegenwoordig vermijden zoveel mensen tarwe of gluten. Daarom is het maken van een couscous van […]

Geroosterde aubergine salade met kikkererwten

Geroosterde aubergine salade met kikkererwten

Deze geroosterde aubergine salade met kikkererwten zit boordevol verse groenten en wordt overgoten met een lichte dressing. De salade is een geweldige aanvulling op de barbecue, een bijgerecht bij uw mediterrane maaltijden of als heerlijke lunch. Salades, zoals deze, zijn een van mijn favoriete manieren om verse groenten te gebruiken. Als je het hier al […]

Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten

Je kunt deze lauwwarme broccoli salade met gekarameliseerde pecannoten eten als maaltijdsalade, lunch- of als bijgerecht (met of zonder de feta). Deze broccoli salade is een heerlijk verfrissende afwisseling op een traditioneel saladerecept!   Broccolisalade salade   Het enige wat je hoeft te doen is snel de ingrediënten bij elkaar te gooien en je hebt […]

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

Geroosterde bloemkoolsalade met dukkah

In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden