Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Visstoofpot van Ibiza Guisat de Peix

Ik kom al 40 jaar op Ibiza en mijn broer woont er al 35 jaar. Ibiza is erg toeristisch maar kent ook nog rustige en onontdekte plekken. Daar vind je nog het authentieke Ibiza en de lokale restaurantjes waar ze de typische Ibicenco gerechten serveren. Zo hebben wij ooit in het restaurant Can Cires in […]

Chocolade fudge met kersen en amandelen

Chocolade fudge met kersen en amandelen

Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Ik heb nu een heerlijke en makkelijk te maken chocolade fudge met kersen en amandelen recept voor jullie. Sla deze vast op en maak het […]

Kokos, noten en pindakaasballetjes

Kokos, noten en pindakaasballetjes

Manlief doet weer eens aan de lijn maar heeft tussendoor wel zin in iets lekkers. Een verantwoord hapje dan wel. Of ik iets wil verzinnen voor hem. Tuurlijk hoor schat. Even kijken wat ik in huis heb. Nou van alles natuurlijk, maar het zijn uiteindelijk deze lekkere stevige kokos, noten en pindakaasballetjes geworden. Hij is […]

Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten

Bulgur met Griekse yoghurt en zuidvruchten

Bulgur is gemaakt van tarwe. Deze tarwekorrels worden voorgekookt of gestoomd en daarna gebroken (grof, fijn of zeer fijn). Het bevat veel vezels en goede voedingsstoffen en is een prima alternatief voor aardappelen, pasta of rijst. Je kunt bulgur op vele manieren gebruiken zoals in salades (Tabbouleh), soepen of zoals dit gerecht in zoete bereidingen. Bulgur […]

Salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta

Salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta

Als het de tijd van bloedsinaasappels is, dan koop ik ze vaak en verwerk ze in diverse gerechten. Zo ook in deze salade van broccoli, bloedsinaasappel en feta. Ik vind fruit in salades altijd een lekkere combinatie, vooral het friszure van de sinaasappel past goed in salades. Ik eet regelmatig tussen de middag een salade […]

Brassica Bowl

Brassica Bowl

Een van de foodtrends voor 2017 wordt gerechten geserveerd in een bowl (kom). De Poke bowl (een Hawaïaans gerecht met blokjes rauwe vis) en Açai bowl uit Brazilië (bevroren açaifruit gepureerd en geserveerd in een bowl met een topping) waren al bezig met hun opmars. Daar komt nog Pho (Vietnamese noedelsoep), Buddha bowl (gezond vegetarisch […]

Bobotie

Bobotie is een gerecht uit de Zuid-Afrikaanse keuken dat bestaat uit gehakt en specerijen met een custard kurkumalaag. Hier vind je het recept voor zelfgemaakte mango chutney

Wortel hummus

Wortel hummus

Deze Wortel hummus is lekker als dip bij een borrelhap of zelfs op de boterham. Je maakt deze wortel hummus met rauwe wortelen, je hoeft de wortelen dus niet eerst van te voren te koken. Alleen maar te schillen en je keukenmachine doet het werk voor je. Snel klaar en super lekker, wie wil dat […]

Bloemkoolsteaks met quinoa

Bloemkoolsteaks met quinoa

Ik heb voor dit gerecht Bloemkoolsteaks met quinoa drie kleuren quinoa gebruikt, maar dat hoeft natuurlijk niet. Bloemkool grillen op deze manier is heerlijk. Van de overgebleven bloemkool kan je deze heerlijke soep maken: Geroosterde bloemkool en zoete aardappelsoep

Gekleurde bloemkoolcouscous

Gekleurde bloemkoolcouscous

Ik zag diverse kleuren bloemkooltjes liggen bij mijn groenteboer op de markt en daar heb ik deze Gekleurde bloemkoolcouscous van gemaakt. Om de kleuren te behouden heb ik ze rauw gelaten. Lekker bij deze kippenbout.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden