Ik heb twee guilty pleasures en dat zijn ijs en chocolade. Verder geef ik niet zo veel om koekjes of gebak, maar ben ik wel dol op deze twee zoetigheden. Ik heb nu een heerlijke en makkelijk te maken chocolade fudge met kersen en amandelen recept voor jullie. Sla deze vast op en maak het bijvoorbeeld voor de feestdagen.

 

Fudge

 

Fudge wordt meestal gemaakt van boter, suiker en melk. Door het te verwarmen tot een bepaalde temperatuur en daarna de ingrediënten te mengen krijg je een gladde romige fudge. Fudge is dus een soort zachte karamel.
Je kunt er nog noten, gedroogd fruit, of chocolade aan de fudge toevoegen, hierdoor geef je de fudge een speciale smaak en ziet het er leuk uit.
Fudge komt oorspronkelijk uit Amerika, maar is nu populair over de hele wereld. Dit is een makkelijk te maken verwennerij en veel goedkoper en lekkerder dan uit de winkel.

 

En deze fudge is dus zo makkelijk te maken. Je hebt alleen maar chocolade, gecondenseerde melk, gedroogde kersen en eventueel Amaretto nodig. Door dit met elkaar te mengen heb je een romige fudge, met de heerlijke smaak van de likeur die je toevoegt. Ik heb deze keer Amaretto gebruikt om de amandelsmaak te versterken. Maar je kunt natuurlijk ook ander soort likeur of sterke drank gebruiken.

 

Kersen en amandelen

 

Kersen en amandelen zijn een heerlijke combinatie. Ik heb de gedroogde kersen bij de Lidl gekocht, maar je vindt ze vast ook wel bij een notenboer. Door de kersen te weken in de likeur worden ze lekker zacht en geef je de fudge een extra lekkere smaak.
Ik kan je verklappen dat dit een gouden combinatie geworden is. Heerlijke zachte romige chocolade fudge met gedroogde kersen erin die geweld zijn in Amaretto. Beter wordt het niet!

 

Tips:

 

Omdat wij zo gek zijn op fudge, kan je diverse recepten hiervoor vinden op de site. Zoals bijvoorbeeld deze Witte chocolade fudge met pistache en cranberries, Baileys salted caramel chocolade fudge, Reese’s pindakaas fudge of Witte chocolade en pindakaas fudge. Probeer ze allemaal!

 

 

Recept Chocolade fudge met kersen en amandelen: